Європарламент може очолити уродженець України, – ЗМІ

 

Європейський парламент може очолити уродженець України – болгарський соціаліст Сергій Станішев.

Про це 2 липня повідомив журналіста Рікард Йозвяк, кореспондент “Радіо Свобода” у Брюсселі.

“Якщо Сергій Станішев стане президентом Європарламенту, він стане першим президентом будь-якої інституції ЄС, який народився в Україні”, – зазначив журналіст у Twitter.

Як відомо, Сергій Станішев – болгарський політик лівого спрямування, голова Болгарської соціалістичної партії. У 2005-2009 роках він обіймав посаду прем’єр-міністра Болгарії.

Сергій народився в українському місті Херсон в сім’ї Дмитра Якова Станішева, колишнього секретаря Центрального комітету Болгарської комуністичної партії, відповідального за міжнародні зв’язки БКП, і Діни Мухіної, професора факультету слов’янської філології Софійського університету.

Незабаром після його народження сім’я емігрувала в Російську Федерацію, в Москву. Там у 1989 році Станішев закінчив історичний факультет Московського університету. Потім переїхав до Болгарії, де зробив політичну кар’єру.

За останніми даними про домовленості лідерів Євросоюзу, Європейський парламент має очолювати представник соціалістів протягом першої половини каденції, а німецький депутат Манфред Вебер (ХСС) від Європейської народної партії – протягом другої.

Нагадаємо, у травні відбулися вибори в Європарламент.

Наразі цю інституцію очолює італієць Антоніо Таяні (ЄНП).

Читайте також:
Замість Туска, Юнкера і Могеріні: Євросоюз обрав нових керівників

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна