Доки Україні не дадуть нові Patriot, фінансування Ради ЄС не буде: Європарламент ухвалив безпрецедентне рішення

Європарламент відмовився схвалити фінансування Ради ЄС через неспроможність країн Євросоюзу забезпечити Україну додатковими системами Patriot.

Про це повідомили євродепутати, присутні на засіданні Європарламенту, пише “Європейська правда”.

Прибрати затвердження бюджету Ради ЄС з порядку денного, поки країни-члени не зможуть знайти сім систем Patriot, які зараз вкрай необхідні Україні, запропонував багаторічний євродепутат, експрем’єр-міністр Бельгії Гі Верхофстадт з фракції Renew.

Він нагадав слова глави європейської дипломатії, що європейські країни мають сотню систем Patriot, коли Україна потребує сім.

Його пропозицію зустріли бурхливими оплесками.

Рішення називають безпрецедентною подією. Його підтримали 515 євродепутатів, проти були 62.

“Парламент відмовляється виконувати бюджет Ради, поки Європейська рада не ухвалить рішення про підтримку України додатковими протиракетними комплексами Patriot!” — написав Верхофстадт у соцмережі Х.

“Щойно: Європейський парламент призупинив рішення про фінансування Ради ЄС через зрив поставок систем Patriot в Україну”, — написав євродепутат, експрем’єр Литви Андрюс Кубілюс.

Читайте також:
Зеленський назвав кількість систем Patriot, необхідних, щоб закрити небо України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна