​Комітет Європарламенту підтримав продовження дії безмитної торгівлі для України ще на рік

Комітет Європарламенту підтримав пропозицію Єврокомісії продовжити для України дію безмитної торгівлі ще на один рік. Раніше таке ж рішення схвалили посли держав-членів ЄС у рамках COREPER.

Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства і торговий представник України Тарас Качка.

Він зазначив, що це процедурне голосування запускає політичне схвалення цього рішення, яке має відбудитися вже без обговорень.

“Ще тиждень тому до пропозиції Єврокомісії було подано більше 100 правок в аграрному та торговому комітеті. Майже всі вони пропонували звузити доступ до ринку ЄС української продукції. Причина – вимоги фермерів та прийдешні вибори до Європарламенту. Через активну роботу з державами-членами – і перш за все Польщею, з євроінституціями і євродепутатами вдалось зменшити кількість правок, які голосувалися до двох. І вони не набрали достатніх голосів. Вже це означає, що нормальна європейська політика бере верх над передвиборчою гонкою за медійно привабливими рішеннями. Зрештою, як би не було складно вибудовувати внутрішню аграрну політику ЄС, підтримка Європарламенту для нас політично важлива. Щоб ніхто не спекулював, що егоїзм бере верх над солідарністю з Україною”, – написав Качка у фейсбуці.

Він також зазначи, що це був перший практичний “тренінг” з перегорів про вступ у частині аграрної політики. “Наступна подія – Україно-польська міжурядова комісія в понеділок і наступний раунд інтенсивних переговорів”, – зазначив представник України.

Читайте також:
Поки що гості. Репортаж із Європарламенту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна