“Зацікавлені в дестабілізації”: Богдан натякнув, що за ситуацією довкола Клюєва і Шарія стоїть Порошенко

 

Голова офісу президента Андрій Богдан натякнув, що за мітингами проти реєстрації кандидатами в депутати голови адміністрації Януковича Андрія Клюєва та антиукраїнського блогера Анатолія Шарія стоїть попередній президент Петро Порошенко, політична сила якого “зацікавлена в дестабілізації”.

Про це Богдан сказав у коментарі журналістам у Торонто під час візиту президента Володимира Зеленського до Канади, передає “Інтерфакс-Україна“.

Богдан, зокрема, наголосив, що рішення про реєстрацію Клюєва та Шарія ухвалила “Центральна виборча комісія, яка створена і контролюється з Верховної Ради паном Парубієм та Петром Порошенком”.

Очільник ОП також заявив, що Порошенка та Клюєва об’єднують “роки спільної роботи в уряді”.

“Екс-міністра економіки пана Порошенка та екс-першого віце-прем’єр-міністра з питань економіки пана Клюєва об’єднують роки спільної роботи в уряді, тому вважаємо, що всі вимоги мітингувальників варто направити до керівництва однієї політичної партії, яка зацікавлена в дестабілізації ситуації в Україні“, – зазначив очільник офісу президента, який сам протягом кількох років працював у Кабміні Миколи Азарова.

Богдан додав, що зараз відбувається “активізація аудиту діяльності пана Порошенка і його оточення щодо розкрадання бюджетних коштів, привласнення державного майна, ухвалення незаконних рішень і розпоряджень”.

“І метою проведення відповідних мітингів є відволікання уваги від цих розслідувань”, — прокоментував голова ОП акції протесту проти реєстрації Клюєва і Шарія кандидатами.

Також очільник ОПУ звернувся до керівництва Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки із закликом надати ЦВК усю необхідну інформацію про Клюєва та Шарія.

“Звертаємося до пана [міністра внутрішніх справ Арсена] Авакова та пана [в.о. голови Служби безпеки Івана] Баканова з проханням надати усю об’єктивну інформацію для можливості прийняття рішень щодо участі громадян України у виборчому процесі”, – сказав він.

“Звертаємося до державних органів (із закликом) прийняти законне рішення, яке ґрунтується виключно на законах, а не на певних зацікавленостях тих чи інших особистостей”, – додав Богдан.

“Просимо їх також надати об’єктивну законну оцінку факту побиття журналістів та факту закликів щодо силового захоплення влади”, – завершив він.

Читайте також:
Баканов в СБУ зібрав нараду щодо реєстрації кандидатами у ВР Клюєва, Шарія й Кузьміна

Як повідомляла “Новинарня“, 2 липня на виконання рішень Касаційного адміністративного суду Верховного Суду України ЦВК зареєструвала колишнього главу адміністрації президента Януковича Андрія Клюєва та проросійського блогера Анатолія Шарія кандидатами в народні депутати на позачергових парламентських виборах 21 липня, хоча вони втекли з України більше п’яти років тому й не поверталися.

Увечері 2 липня в Києві на Майдані Незалежності відбулася масова акція “Терпіти більше не можна” проти рішення ЦВК щодо Клюєва і Шарія.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков направив лист у ЦВК, в якому наполягає на тому, що Андрій Клюєв, який втік з України п’ять років тому і не проживав на території країни протягом цього часу, не має права висувати свою кандидатуру на парламентських виборах.

Раніше Клюєву й Шарію було відмовлено в реєстрації у зв’язку з недотриманням ними норми закону про проживання на території України протягом останніх п’яти років.

Колишній перший заступник генпрокурора часів Януковича Ренат Кузьмін, проти якого триває розслідування за обвинуваченням в особливо важких злочинах, також втік з України, перебуває в розшуку, але зареєстрований як кандидат у народні депутати від партії “Опозиційна платформа – За життя” під 35-м номером у списку.

Читайте також:
Адвокат Закревська пояснила, чому Клюєв не має права бути кандидатом у депутати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна