Адвокат Закревська пояснила, чому Клюєв не має права бути кандидатом у депутати

 

Євгенія Закревська
правозахисниця, адвокат Майдану і родин Небесної сотні

(FB)

Той самий лист Генеральної прокуратури, який не задовольнив Верховний Суд [і той дай дозвіл на балотування Андрія Клюєва в народні депутати].

Власне, чому, окрім всього іншого, мене це так зачепило. Клюєв в розшуку у справі по розгону студентів 30.11.2013 року. В справі з МОЇМИ потерпілими. В розшуку з 2014-го року.

Читаємо, порівнюємо і розуміємо, що це або перекидання відповідальності між ВС і ЦВК, або типу “тонка гра” і “развод котят”.

1) Клюєв супроводжував Януковича в період з 21.02.2014 р. по 23.02.2014 р. при перетині останнім державного кордону на гвинтокрилі, який належить РФ з РФ до АР Крим.
***
2) З тих пір даних щодо перетину кордону України Клюєва немає.
***
3) Клюєва 18.06.2014 року оголошено в розшук по справі розгону студентів 30.11.2013 р.
***
3) 28.08.2014 р. Печерським судом надано дозвіл на його затримання у цій справі
***
4) 15.01.2015 р. Клюєва оголошено в розшук у справі щодо розкраданню державного бюджету на 170 млн грн.
***
5) 10.12.2015 Печерським судом надано дозвіл на затримання вже у цій справі.
***
6) В грудні 2016-го року Клюєв брав участь в судових засіданнях Дорогомилівського суду м. Москви, де надавав свідчення з метою визнання подій лютого 2014 року  Україні “державним переворотом”. В лютому 2017 року брав участь в телеефірі російського телебачення..
***
7) Інтерполу Клюєв повідомив, що його поточне місце перебування – село Шульгіно, Одинцовський район, Москва, РФ.
***
8) У своїй заяві до ГПУ Клюєв зазначав як свою адресу село Шульгіно, Одинцовський район, Москва, РФ.
***
9) Від себе додам в квітні 2016 року Інтерпол оголосив Клюєва в розшук.

І лише в березні 2019-го року – видалив щодо нього інформацію.

Як на мене, цього листа [ГПУ] достатньо для того, щоб вважати доведеним, що Клюєв не проживав в Україні останні п’яять років.

І тут трошки більше підстав, ніж зазначено в рішенні ВС, правда ж?

35. Підставою для відмови ЦВК у реєстрації кандидата в народні депутати України ОСОБА_1 стали відомості, наведені в листі Генеральної прокуратури України, який, на думку відповідача, містить певну інформацію щодо кримінальних проваджень, які зареєстровано відносно ОСОБА_1. Зі змісту вказаного листа Комісія дійшла висновку, що позивач востаннє перетинав кордон України 01 січня 2015 року та повернувся на територію України 11 січня 2015 року через пункт пропуску “Бориспіль-аеропорт”, інших відомостей у Генеральної прокуратури України щодо перебування ОСОБА_1 за кордоном за період 2014-2019 роки немає.

36. Проте дослідивши наданий в судовому засіданні представником відповідача вказаний лист Генеральної прокуратури України від 21.06.2019 року №23/1-32773-14, Суд дійшов висновку про наявність розбіжностей між зазначеними в ньому даними щодо перетину ОСОБА_1 державного кордону із даними, наведеними ЦВК в оскаржуваній постанові, а саме в частині року, в якому ОСОБА_1 здійснював виїзд за межі території України.

37. Суд зауважує, що вказаний лист містить лише (?!) інформацію щодо перетину ОСОБА_1 державного кордону України в період з 01 січня 2014 року по 11 січня 2014 року через пункт пропуску “Бориспіль-аеропорт”, а отже, він не може слугувати підтвердженням факту відсутності ОСОБА_1 на території України протягом останніх п’яти років. (БРЕХНЯ)

Але! Якщо вже цього мало, чи якісь моменти потрібно додатково обґрунтовувати, то ЦВК мало на виконання рішення суду направити додаткові запити і отримати більш детальну інформацію, чи підтверджуючі її докази, а не розводити руками і реєструвати особу, яка сама повідомляла про те, що проживає в Москві, перебувала в державному і міжнародному розшуку, втекла разом з Яником ще в 2014 році.

Як інформувала “Новинарня“, 2 липня на Майдані Незалежності відбувся мітинг проти реєстрації кандидатами в депутати поплічника Януковича Андрія Клюєва і проросійського блогера Анатолія Шарія.

Читайте також:
Верховний Суд дозволив Клюєву участь у виборах

ЦВК зареєструвала Клюєва кандидатом у депутати

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна