Верховний суд дозволив Клюєву участь у виборах

 

Касаційний адміністративний суд при Верховному суді дозволив колишньому депутату від “Партії регіонів” і колишньому главі Адміністрації президента Януковича Андрію Клюєву взяти участь в дострокових виборах до Верховної Ради 21 липня.

Про це в понеділок, 1 липня, повідомив адвокат Клюєва Юрій Сухов у Facebook.

“Комусь сподобається, а комусь ні, але адвокатське об’єднання “Сухов, Кочан енд баррістерс” відстояло в Касаційному адміністративному суді при Верховному суді гарантоване Конституцією та законами України громадянину України Клюєву Андрію Петровичу право на участь у виборчому процесі”, – йдеться в повідомленні.

За словами адвоката, рішення Верховного суду є остаточним.

“Суд не погодився з ЦВК України і скасував, як на мене, сепаратистське і кон’юнктурне його рішення про відмову в реєстрації Клюєва А.П., який постійно проживає на території України в м.Донецьку, кандидатом в народні депутати України від Ліберальної партії України в одномандатному виборчому окрузі №46 на позачергових виборах 21 липня 2019 року”, – говорить адвокат.

Як інформувала “Новинарня“, члени центральної виборчої комісії відмовилися зареєструвати кандидата у народні депутати Андрія Клюєва. Вони аргументували це тим, що Клюєв вже протягом 5 років не мешкає в Україні, чого вимагає законодавство.

Читайте також:
Ігнор “вершника”: ЦВК вдруге відмовила втікачеві Онищенку в реєстрації кандидатом

“Їздив у статусі вершника”. Адмінсуд дозволив балотуватися до ВР нардепу-втікачеві Онищенку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна