ЦВК зареєструвала Клюєва кандидатом у депутати

 

Центральна виборча комісія зареєструвала колишнього главу адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Клюєва кандидатом у народні депутати на позачергових парламентських виборах 21 липня.

Відповідне рішення прийнято на засіданні ЦВК у вівторок, передає “Укрінформ”.

Так, ЦВК зареєструвала ексглаву АП Клюєва кандидатом у народні депутати України на позачергових виборах до Верховної Ради в одномандатному виборчому окрузі № 46 (Донецька область).

Як відомо, Центральна виборча комісія 23 червня згідно з постановою № 1196 відмовила ексглаві адміністрації президента Януковича Андрію Клюєву, висунутого Ліберальною партією України, в реєстрації кандидатом у народні депутати в одномандатному виборчому окрузі № 46 (Донецька область).

За даними ЦВК, подані до комісії документи Клюєва не давали підстав для встановлення факту його проживання в Україні протягом останніх п’яти років.

Крім того, за інформацією, наданою Центрвиборчкому Генеральною прокуратурою, починаючи з 2014 року, проводяться досудові розслідування у декількох кримінальних провадженнях, у яких Клюєву повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень та оголошено про його розшук.

З кінця 2015 року слідчим суддею надано дозвіл на затримання підозрюваного з метою його участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як інформувала “Новинарня“, 1 липня Касаційний адміністративний суд при Верховному Суді зобов’язав ЦВК повторно розглянути документи щодо реєстрації кандидатом у народні депутати Андрія Клюєва.

Читайте також:
Ігнор “вершника”: ЦВК вдруге відмовила втікачеві Онищенку в реєстрації кандидатом

“Їздив у статусі вершника”. Адмінсуд дозволив балотуватися до ВР нардепу-втікачеві Онищенку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна