Суд у Москві визнав Революцію Гідності “державним переворотом”

 

Дорогомиловський суд Москви визнав події української Революції Гідності 2013-2014 років “державним переворотом”, задовольнивши позов колишнього депутата Верховної Ради України від Партії регіонів Володимира Олійника, який утік до РФ слідом за президентом Януковичем.
Як передає “Новинарня“, про це у вівторок, 27 грудня повідомила російська агенція РІА “Новости“.

Нагадаємо, розгляд справи почався лише 15 грудня, тобто для з’ясування всіх обставин подій в іншій країні та винесення безпрецедентного рішення районному суду Москви вистачило 12 календарних днів.

Як зазначає агентство, в ході процесу суд допитав колишніх вищих керівників України, в тому числі президента-втікача Віктора Януковича.

16 грудня допитаний в суді колишній глава адміністрації президента України Андрій Клюєв заявив, нібито до загибелі людей під час протестних акцій в центрі Києва взимку 2014 року причетні громадяни країн Прибалтики і Грузії.

“Снайпери на Майдані були організовані окремими представниками Грузії. Також були снайпери з Прибалтики. Ми ловили таких зі зброєю”, – сказав він.

Сам позивач Володимир Олійник, який свого часу був мером Черкас, заявив, нібито протестні настрої в країні восени 2013 року підігрівалися засобами масової інформації, які фінансувалися з-за кордону.

Читайте також:
Проміння гідності. Київ вшановує полеглих Героїв Майдану. ФОТОРЕПОРТАЖ

Як виводять з-під удару “Беркут”.
Підозрюваного в розстрілі майданівців відпустили під “нічний домашній арешт”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна