Суд у Москві судитиме “державний переворот в Україні”

 

Дорогомиловський суд Москви 15 грудня почне розгляд справи “про встановлення факту державного перевороту в Україні в 2014 році”. Позивачем є колишній народний депутат України від Партії регіонів, екс-мер Черкас Володимир Олійник.

“Скориставшись загальною декларацією про права людини, яку ратифікували і Україна, і Росія, я скористався своїм правом як громадянин України, і, згідно зі статтею 62 Конституції Росії, я звернувся у Дорогомиловський районний суд з заявою про встановлення факту державного перевороту в Україні у 2014 році. Суд взяв мою заяву у розробку, 5 грудня була призначена досудова підготовка”, – мовиться у відеозаяві Олійника, передає “Радіо Свобода“.

Володимир Олійник просить суд залучити у даній справі як зацікавлених осіб міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра, голову Конституційної ради Франції Лорана Фабіуса, екс-голову МЗС Польщі Радослава Сікорського, екс-президента України Віктора Януковича й тодішнього народного депутата, нині – президента Петра Порошенка.

За інформацією Олійника, Янукович, який втік за межі України після розстрілу Майдану в лютому 2014 року, підтвердив свою участь у процесі як зацікавлена особа.

Як відомо, екс-“регіонал” Володимир Олійник є одним із діячів так званої української “політичної еміграції” в Росії, що виїхала з України 2014 року слідом за Януковичем.

Нещодавно лідер цього угруповання, екс-прем’єр-міністр Микола Азаров у Москві створив Союз політиків-втікачів і розповів про вбивство Чечетова.

Читайте також:
Янукович досі вважає себе президентом. ВИБРАНЕ З ДОПИТУ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.