Аваков надіслав до ЦВК листа проти реєстрації Клюєва

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков наполягає на тому, що колишній голова адміністрації Януковича Андрій Клюєв, який втік з України п’ять років тому, не перебував на території держави протягом цього часу і не має права висувати свою кандидатуру на виборах.
Відповідний лист до ЦВК очільник міністерства спрямував 2 липня, після наради з підрозділами МВС, повідомляє пресслужба відомства.

“Провів селекторну нараду з підрозділами МВС України по ситуації, що склалася. За результатами — направив до ЦВК лист. Сподіваюся, що він послужить підставою для прийняття ЦВК рішення про зняття з участі у виборах Андрія Клюєва”, – заявив Аваков.

У листі зазначається: “МВС України достовірно відомо, що зазначений громадянин покинув територію України в 2014 році разом із Януковичем В.Ф. та не проживав на території України останні п’ять років, що є прямим порушенням ч.2 ст.76 Конституції України. Зазначена інформація підтверджується матеріалами кримінальних проваджень, які розслідуються слідчими підрозділами Національної поліції України. Крім цього, за даними Інтегрованої інформаційно-телекомунікаційної системи “Аркан”, Клюєв А.П. не перетинав кордон України упродовж останніх п’яти років. У разі, якщо б зазначений громадянин перетинав Державний кордон України, він був би затриманий правоохоронними органами України, оскільки перебуває в розшуку як особа, яка ухиляється від слідства та суду”.

Аваков наголосив, що “демократія — це не хаос маніпуляцій недосконалими процедурами”, тому система МВС буде відстоювати закон, коментує пресслужба.

Такі заяви Арсен Аваков зробив після того, як Центральна виборча комісія 2 липня на виконання рішень Верховного Суду зареєструвала колишнього главу адміністрації президента Януковича Андрія Клюєва та проросійського блогера Анатолія Шарія кандидатами в народні депутати на позачергових парламентських виборах 21 липня, хоча вони втекли з України більше п’яти років тому.

Як повідомляла “Новинарня“, ввечері 2 липня в Києві на Майдані Незалежності відбулася масова акція “Терпіти більше не можна” проти рішення ЦВК щодо Клюєва і Шарія.

Раніше Клюєву й Шарію було відмовлено в реєстрації у зв’язку з недотриманням ними норми закону про проживання на території України протягом останніх п’яти років.

Читайте також:
Адвокат Закревська пояснила, чому Клюєв не має права бути кандидатом у депутати

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна