На Майдані Незалежності відбулася акція “Терпіти більше не можна”. ВІДЕО

 

У Києві на Майдані Незалежності о 20:00 2 липня стартувала акція “Терпіти більше не можна”. На площу вийшло понад тисячу людей.

Каталізатором того, що небайдужі мешканці столиці вийшли на демонстрацію, стали події цього дня: ЦВК дозволила поплічнику Януковича Андрію Клюєву та проросійському блогеру Анатолію Шарію, які більше п’яти років не живуть в Україні, балотуватися в народні депутати.
За кілька годин після цього активісти через соцмережі поширили заклик виходити на Майдан.

На початку акції запалили фаєри:

Вимога стояла – без партійних прапорів та символіки. Водночас у юрбі чулися перепалки між прибічниками і супротивниками екс-президента Петра Порошенка, заклики до виступів представників різних таборів.

Адвокат Майдану Євгенія  Закревська закликала МВС, СБУ, прикордонників, ГПУ та Службу зовнішньої розвідки з’ясувати та надати до ЦВК факти того, що і Шарій, і Клюєв не проживали останні п’ять років в Україні. Це підстава, на якій їм мало б бути заборонене балотування.

“Опублікувати цю інформацію якнайшвидше. До цієї інформації очевидно є великий суспільний інтерес. І він очевидно переважає будь-який інтерес приватний, який ви. можливо, хочете захистити. Це надзвичайно суспільно важлива інформація, своєчасне оприлюднення якої може завадити незворотнім процесам в країні, масовим акціям громадянської непокори зриву виборів тощо”, – написала Закревська.

Організатор акції Роман “Сінцин” Балан по закінченні прокоментував: “Сьогодні на акцію за пару годин зібралось більше тисячі людей. Бо люди не будуть терпіти ганьбу. Шарій та Клюєв — ватна потороч, яка втікала з країни — не може балотуватися і не буде балотуватися до Ради.
Сьогодні протест був мирний. Постояли, поговорили, покричали, попалили. Якщо за два дні ЦВК та ВСУ не розберуться, хто з них більше налажав і не скасують рішення про реєстрацію цих двох покидьків — ми залишаємо за собою право від мирного протесту перейти до немирного”.

“Також звертаємось до Володимира Зеленського, президента і гаранта Конституції. В таких ситуаціях ви маєте говорити швидше, ніж люди, а не мовчати і ховатись. Якщо від вас не буде заяви з приводу ганебних рішень про реєстрацію на вибори антимайданівців-втікачів всупереч закону і конституції, то ми прийдемо і до вас.

Два дні. Час пішов.
З повагою, ваші Ті кому не по*уй”, – написав Сініцин.

Читайте також:
Шарій та Клюєв у Раді? Активісти кличуть на Майдан

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна