Баканов в СБУ зібрав нараду щодо реєстрації кандидатами у ВР Клюєва, Шарія й Кузьміна

 

Т.в.о. Голови Служби безпеки України Іван Баканов зібрав службову нараду щодо запиту голови Верховної Ради Андрія Парубія про перебування Андрія Клюєва, Анатолія Шарія та Рената Кузьміна на території України протягом останніх п’яти років.

Як передає “Новинарня“, про це в середу, 3 липня, повідомив пресцентр СБУ.

“СБУ у межах компетенції розпочала перевірку відповідних обставин. Це суспільно чутливе й надзвичайно важливе питання, тому Служба вже сьогодні повідомить ЦВК про результати його опрацювання. Ми обов’язково поінформуємо громадськість про зміст цих матеріалів”, – ідеться в повідомленні спецслужби.

Читайте також:
КАС ВСУ прокоментував своє рішення щодо Клюєва і Шарія: ЦВК могла й не реєструвати

Як повідомляла “Новинарня“, 2 липня на виконання рішень Касаційного адміністративного суду Верховного Суду України ЦВК зареєструвала колишнього главу адміністрації президента Януковича Андрія Клюєва та проросійського блогера Анатолія Шарія кандидатами в народні депутати на позачергових парламентських виборах 21 липня, хоча вони втекли з України більше п’яти років тому й не поверталися.

Увечері 2 липня в Києві на Майдані Незалежності відбулася масова акція “Терпіти більше не можна” проти рішення ЦВК щодо Клюєва і Шарія.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков направив лист у ЦВК, в якому наполягає на тому, що Андрій Клюєв, який втік з України п’ять років тому і не проживав на території країни протягом цього часу, не має права висувати свою кандидатуру на парламентських виборах.

Раніше Клюєву й Шарію було відмовлено в реєстрації у зв’язку з недотриманням ними норми закону про проживання на території України протягом останніх п’яти років.

Колишній перший заступник генпрокурора часів Януковича Ренат Кузьмін, проти якого триває розслідування за обвинуваченням в особливо важких злочинах, також втік з України, перебуває в розшуку, але зареєстрований як кандидат у народні депутати від партії “Опозиційна платформа – За життя” під 35-м номером у списку.

Читайте також:
Адвокат Закревська пояснила, чому Клюєв не має права бути кандидатом у депутати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна