“Баба з возу”: Мосійчук пішов від Ляшка

 

Нардеп Ігор Мосійчук заявив про свій вихід із партії Ляшка.
Про це він повідомив у “Фейсбуці” ввечері в п’ятницю, 24 травня.

“Хочу повідомити всіх про свій вихід з лав Радикальної партії Олега Ляшка.
Це було нелегке, добре виважене рішення, яке я був змушений ухвалити. Серйозні ідеологічні розбіжності тягли за собою конфлікти з окремими членами команди. Я не можу іти всупереч власних переконань, і не хочу працювати в атмосфері конфронтації з людьми, яких, попри всі розбіжності, глибоко поважаю”, – написав Мосійчук.

Він заявив, що іде “з повагою і вдячністю” та обіцяє, що “ніколи не скаже злого слова на адресу партії і її представників”.

За словами нардепа, його подальша політична активність багато в чому залежить від стану здоров’я.

“У будь-якому випадку не полишу громадської і журналістської діяльності, та сподіваюсь, що Бог дасть сил продовжити і політичну діяльність”, – заявив Мосійчук, додавши, що наразі визначається щодо подальших дій.

В ефірі телеканалу Newsone керівник фракцїі Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що вітає рішення Мосійчука.

“Сьогодні вранці у мене була розмова з Ігорем Мосійчуком. Він заявив мені про те, що він подає заяву про вихід з Радикальної партії. Я вітаю його рішення. Баба з возу – кобилі легше”, – сказав Ляшко.

Нагадаємо, Ігор Мосійчук – колишній член УНА-УНСО, бізнесмен родом із Лубнів на Полтавщині.
Був членом СНПУ (до перейменування партії у ВО “Свобода”), співпрацював з очолюваною В’ячеславом Білоусом Спілкою офіцерів України, затим – діяч Соціал-національної асамблеї.

За часів президента Януковича Мосійчук сидів у СІЗО за обвинуваченням у причетності до справи “васильківських терористів”.

Вийшов з-під арешту після перемоги Майдану, брав участь у бойових діях на Донеччині в складі батальйону “Азов” (заступник комбата).

Того ж року став народним депутатом України за списком Радикальної партії Ляшка.

Позбавлений недоторканності 17 вересня 2015 року у справі про корупцію (вимагання хабарів за депутатські звернення і запити). Арештований 18 вересня.

Генеральна прокуратура України підозрювпла народного депутата Ігоря Мосійчука в скоєнні злочинів, передбачених п’ятьма статтями Кримінального кодексу України, а саме: скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди), ч. 2, 3 ст. 296 (хуліганство), ч. 1, 2 ст. 350 (погроза або насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує суспільний обов’язок), ч. 1 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів), ч. 1, 2 ст. 377 (погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного) Кримінального кодексу України.

В ув’язненні Мосійчук різко схуд.

17 листопада 2015 року Вищий адміністративний суд України визнав незаконною постанову Верховної Ради про зняття депутатської недоторканності та арешт Мосійчука через порушення регламенту ВР.
10 березня 2016 року Вищий спеціалізований суд України визнав незаконним затримання Мосійчука в будівлі парламенту.
Навесні 2016 року Верховний Суд України зупинив провадження у справі розгляду конституційність зняття Верховною Радою недоторканності з депутата Мосійчука.

У вересні 2018 року в Раду прийшло нове подання на позбавлення Мосійчука імунітету.

НАБУ також звинувачувало нардепа в незаконному збагаченні. Однак це провадження було закрите в березні 2019 року після рішення Конституційного Суду.

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 25 жовтня 2017 року під приміщенням телеканалу “Еспресо” на вулиці Міцкевича в Солом’янському районі Києва стався вибух. Вибухівка була закладена на припаркованому скутері. Загинули охоронець нардепа Ігоря Мосійчука Руслан Кушнір, а також екс-працівник юридичного департаменту МВС Михайло Морміль, що проходив повз.
Поранення отримали Мосійчук та політолог Віталій Бала, які виходили з каналу після ефіру, та перехожа Надія Тарасенко.

Нардеп Мосійчук заявляв, що теракт безсумнівно був спрямований проти нього, це могла бути робота російських спецслужб або чеченських бойовиків.

5 квітня 2018 року СБУ заявила про розкриття замаху на Мосійчука: злочин нібито вчинили громадяни України на замовлення російських спецслужб.

Читайте також:
Мосійчук прагне домогтися звільнення Супрун і припинення медреформи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна