Довибори на 208 окрузі: опрацьовано понад 24% протоколів, Ляшко мінімально перемагає “слугу народу”

 

На Чернігівщині в 208-му окрузі, станом на 10:00 понеділка, 26 жовтня, опрацювали 24,62% протоколів на виборах до Верховної Ради.

Про це свідчать дані на сайті Центральної виборчої комісії.

Кандидат у народні депутати від “Радикальної партії” Олег Ляшко набирає 33,03% (3 442 голоси), представник “Слуги народу” Анатолій Гунько – 32,38% (3 374 голоси).

На третьому місці – позапартійна Людмила Давиденко з 26,96% (2 810 голосів). Вона є вдовою Валерія Давиденка, який переміг в окрузі на парламентських виборах 2019 року. У травні 2020 року чоловіка знайшли мертвим із вогнепальним пораненням голови.

Напередодні, 25 жовтня, о 20:01 вечора, Олег Ляшко повідомив про “тріумф”. На своїй сторінці у фейсбуці він сказав, що повернувся та подякував “всім і кожному за загальну перемогу”.

“За екзит-полами ми перемогли на цих виборах. Ляшко обраний депутатом парламенту. Щойно я отримав інформацію, що дана команда Службі безпеки і вони втручаються у фальсифікацію результатів виборів. Вони хочуть украсти в нас перемогу. Ми здобули її незважаючи на адмінресурс, масштабну мережу підкупів, від “Слуги народу” – партії влади. Президент розказував, що влада нова, а фальсифікують по-старому”, – сказав Ляшко.

Також він звернувся до президента Володимира Зеленського.

“Ви можете спробувати вкрасти у мене перемогу на окрузі, але це буде для вас найбільший сором. З цього почнеться початок вашого кінця. Тому я вимагаю від вас дати команду СБУ, правоохоронним органам припинити фальсифікації, не красти голоси людей. Ви маєте визнати свою поразку, а не йти по шляху Януковича“, – зазначив Олег Ляшко.

Водночас Анатолій Гунько вранці 26 жовтня заявив, що “за паралельним підрахунком голосів, яке проводилось штабом, я отримав впевнену перемогу на виборчих перегонах на 208-му окрузі, з різницею 1442 голоси”.

Нагадаємо, 25 жовтня в Україні пройшли місцеві вибори. Громадяни обирали депутатів обласних, районних, сільських рад, а також селищних, сільських і міських голів у 1 439 громадах.

Читайте також:
На Донеччині спецдільницю відправили на перерахунок голосів, – Опора

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна