Мосійчук прагне домогтися звільнення Супрун і припинення медреформи. Лозовий допомагатиме

 

Нардеп Ігор Мосійчук має намір доповнити свої вимоги в позові проти в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун.

Про це повідомляє Еспресо.TV.

“Завтра (15 лютого, – “Н”) суд розгляне позов по суті. Я подаю додаток до своїх основних вимог”, – сказав депутат.

За словами Мосійчука, “окремий позов” також подасть депутат Андрій Лозовий.

“Ми доможемося виконання Конституції і законів України. Ми доможемося звільнення пані Супрун”, – сказав він.

Депутат додав, що також має намір домагатися припинення реформування системи охорони здоров’я.

Крім того, Мосійчук зазначив, що Кабмін повинен невідкладно внести на розгляд парламенту кандидатуру міністра охорони здоров’я.

Як повідомляла “Новинарня“, Окружний адміністративний суд Києва з подачі нардепа від РПЛ Ігоря Мосійчука 5 лютого виніс ухвалу, якою було заборонено Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я України.

ОАС тимчасово заборонив Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я через те, що вона “має подвійне громадянство і більше місяця є виконуючою обов’язки”.
“Окрім того суд врахував доводи позивача про те, що у 2015 році Супрун Уляна Надія отримала громадянство України і, водночас, досі перебуває у іноземному громадянстві (громадянство США), в той час як відповідно до Закону України “Про громадянство України” в Україні існує єдине громадянство”, — сказано в ухвалі суду.

Суддя Сергій Каракашьян, який своїм рішення відсторонив Супрун від виконання обов’язків в.о. глави МОЗ, раніше відновив на посаді керівника ДФС скандального Романа Насірова.

У МОЗ заявили, що консультуються з юристами у зв’язку з появою інформації про судову заборону Супрун виконувати повноваження в.о. міністра.

Уряд подав клопотання про скасування цього рішення. Суддя перебував у нарадчій кімнаті з 11 лютого.

У четвер, 14 лютого, окружний адміністративний суд Києва оголосив рішення щодо скасування тимчасової заборони Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я.

Читайте також:
Уляна Супрун повертається до керівництва МОЗ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна