Теракт біля каналу “Еспресо”: п’ята поранена – також у важкому стані

 

П’ята поранена внаслідок вибуху біля каналу “Еспресо” – 56-річна Надія Тарасенко –  залишається непритомна, з її мозку лікарі дістали металеву кульку з вибухового пристрою та фрагменти черепної кістки.

Про це “Українській правді” повідомила її дочка Ірина Рибітська.

За її словами, мати залишається в реанімаційному відділенні в Київській міській клінічній лікарні швидкої допомоги у вкрай важкому стані.

“Спочатку лікарі думали, що там лише уламки. Казали, що  просто дістануть їх та зашиють рану. Але коли почали діставати, то виявилось, що прямо в мозок, на 4 сантиметри проникла металева куля. Вона пройшла через кістку і подрібнила її. Частки кістки теж потрапили в мозок. Вона знаходиться у важкому стані без свідомості”, – розповіла Рибітська про стан матері.

Вона додала, що лікарі наразі не дають гарантій щодо стану її мами – “зараз дуже важливо, аби не було ніяких запалень та ускладнень”.

За словами дочки, Надія Тарасенко близько 22-ї години в середу, 25 жовтня, поверталася додому з роботи і випадково потрапила в зону вибуху.

“Ми були вдома, коли почули дуже гучний вибух. Я одразу зателефонувала мамі. Вона сказала, що, здається, вибухнув автомобіль і втратила свідомість”, – розповіла жінка про теракт на вулиці Міцкевича.

Пані Тарасенко саме проходила повз житловий будинок, де розташовується телеканал “Еспресо”.

“Всі тільки і говорять про того Мосійчука, а про маму ні слова. Навіть невідомо зараз, чи буде вона жити. Ніхто навіть не поцікавився, як там вона”, – зазначила Ірина Рибітська.

Як інформувала “Новинарня“, увечері 25 жовтня стався вибух по вулиці Адама Міцкевича, 10 у Солом’янському районі Києва – поруч із під’їздом, в якому частину площ займає канал “Еспресо ТВ”.
У цей час із дверей виходили політтехнолог Віталій Бала, нардеп від РПЛ Ігор Мосійчук та його охоронець Руслан Кушнір.
Загинули охоронець та випадковий перехожий Михайло Мормель, який жив у сусідньому підї’зді. Важко поранені – Бала, Мосійчук та Надія Тарасенко, ще одна місцева мешканка.
СБУ розслідує справу про тероризм.

 

Читайте також:
Не обов’язково замах на Мосійчука: версії слідства
та ВІДЕО вибуху біля “Еспресо.TV

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна