Вибух під каналом “Еспресо”: двоє загиблих, троє поранених, інфаркт у журналістки. ФОТО

 

За уточненими даними, внаслідок вечірнього вибуху на виході з телеканалу “Еспресо” в Києві постраждали п’ять людей, з них загинули – двоє.
Про це на своїй сторінці у “Фейсбуці” повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська.

“Слідчі Головного управління СБУ у Києві та області розслідують факт вибуху в столиці, внаслідок якого постраждав народний депутат України Ігор Мосійчук та ще четверо громадян. Двоє загиблих”, – йдеться в її повідомленні вранці 26 жовтня.

“Відкрито кримінальне провадження за ст. 258-3 Кримінального кодексу України (“тероризм” – “Н”).
Наразі слідство розглядає всі версії, вже встановлено, що невідомі підірвали мопед поблизу місця пересування депутата.
На місці подій працює спільна слідчо-оперативна група правоохоронців, яка встановлює деталі трагедії”, – написала також Гітлянська.

У коментарі “Українській правді” Гітлянська уточнила, що, крім охоронця Мосійчука, загинув місцевий мешканець 1981 року народження, який просто проходив поруч.

Як раніше повідомляла “Новинарня“, вибух моторолера, припаркованого навпроти під’їзду житлового будинку на вул. Міцкевича, 10, де розташований канал “Еспресо”, стався приблизно о 10-й годині вечора – після закінчення останнього ефіру, на якому були присутні нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук та політолог Віталій Бала.

Руслан Кушнір

Унаслідок вибуху загинув охоронець депутата – 31-річний працівник поліції Руслан Кушнір, який був із ним всього один місяць.

У Кушніра залишилася маленька донька і вагітна дружина.

За інформацією прес-служби Мосійчука, охоронець нардепа, який був співробітником полку особливого призначення (раніше – “Беркут”), ціною власного життя врятував людей.

За даними ЗМІ, що базуються на попередніх заявах Мосійчука, у 2013-2014 роках Кушнір виконував завдання на Майдані в лавах “Беркута”.

Також унаслідок вибуху загинув підполковник поліції, який жив поруч із місцем вибуху.

Михайло Мормель

За даними “Еспресо”, це 36-річний Михайло Мормель, який жив у сусідньому будинку. Він помер уже в 17-й лікарні.

ОНОВЛЕНО. Як повідомив в ефірі телеканалу “112 Україна” радник міністра внутрішніх справ, народний депутат Антон Геращенко, Мормель з 2015 року працював у юридичному департаменті МВС, був підполковником поліції. Потім звільнився й займався приватною юридичною практикою.

Геращенко також розповів, що за 20 хвилин до закінчення виступу Ігоря Мосійчука в ефірі до будівлі телеканалу “Еспресо” “під’їхала невідома особа, яка залишила мотоцикл із встановленим вибуховим пристроєм”.

Також відомо, що в результаті вибуху постраждала місцева жителька Надія Т., яку відвезли до відділення нейрохірургії ЛШМД. Зараз про її стан нічого не відомо, пише сайт каналу.

Гарячими слідами повідомлялося про одного загиблого внаслідок теракту – охоронця.

Фото з ФБ

Ігорю Мосійчукові надавали допомогу в клініці “Борис”, його внутрішні органи не пошкоджені.
У нього – поранення кінцівок, спини та живота. Лікарі прооперували нардепа. Операція пройшла успішно, і зараз Мосійчука в стані середньої тяжкості перевели в реанімацію.
Зранку він написав у ФБ, що вже сам читає стрічку.

Віталій Бала

Значно сильніше постраждав політолог Віталій Бала, який перебуває в 17-й столичній лікарні. За словами лікарів, чоловікові зробили операцію. Його стан стабільно важкий, пошкоджено легені і печінку.

Мирослава Барчук

Телеведуча каналу Мирослава Барчук, яка провела перший стрім із місця вибуху, після чого їй стало погано. Ведучу госпіталізували в інститут серця, де лікарі констатували у жінки інфаркт, повідомило “Еспресо”.

ОНОВЛЕНО. Як згодом розповів президент клініки “Борис” Михайло Радуцький, після ретельнішого обстеження підозра на інфаркт не підтвердилася: Барчук зняли спазм серця, і вона почувається значно краще.

За попередньою оцінкою правоохоронців, вибухнув мотоцикл, що був припаркований біля автомобіля. За словами працівників телеканалу “Еспресо”, за 20 хвилин до закінчення ефіру мотоцикла ще не було на місці події. На ньому, імовірно, прибули двоє чоловіків.

У приватних розмовах працівники каналу зазначають, що цей скутер паркувався біля будинку і раніше.

Читайте перший звіт про теракт 25 жовтня:
Замах на депутата Мосійчука: біля каналу “Еспресо” вибухнув мотоцикл, є жертви

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна