Не обов’язково замах на Мосійчука: версії слідства та ВІДЕО вибуху біля Еспресо.TV 

 

Слідство розглядає кілька версій вибуху, що стався увечері 25 жовтня поблизу телеканалу “Еспресо”.

Про це повідомив на прес-конференції у Києві перший заступник прокурора Києва Павло Кононенко,  який очолює групу процесуальних керівників розслідування.

“Першу версію озвучував і сам [народний депутат від Радикальної партії Ігор] Мосійчук – це замах на вбивство Мосійчука, який було організовано спецслужбами Російської Федерації. Про виконавців ми будемо говорити, тільки коли встановимо злочинців. Друга версія – це політична діяльність пана Мосійчука та його громадська позиція всередині нашої держави. І третя версія – замах на вбивство Мосійчука на особистому ґрунті”, – розповів Кононенко.

При цьому він зауважив, що слідство не відкидає й інших версій. Зокрема й тієї, що ціллю підривників міг бути політтехнолог Віталій Бала, який також отримав поранення в результаті вибуху, або взагалі випадкова людина, яка виходила з приміщення телеканалу.

“Ми не можемо впевнено зараз казати, що замах був саме на пана Мосійчука. Це міг бути замах на будь-кого з політичних чи громадських діячів, які щодня приходили на телеканал «Еспресо». Є подія, є спрацьований вибуховий пристрій, є потерпілі, є загиблі, на жаль”, – зауважив Кононенко.

“Чому це сталося – ми зможемо зрозуміти тільки тоді, коли отримаємо якусь інформацію оперативного характеру, а потім ця інформація набуде підтвердження в рамках процесуальних дій”, – сказав він.

За попередніми висновками вибухотехніків, вибуховий пристрій був саморобним, можливо – на базі автомобільної сигналізації, оскільки на місці пригоди виявили відповідні електронні плати, зазначив Кононенко.

Як повідомили представники силовиків, задіяних у розслідуванні, йдеться про пристрій направленої дії, за попередньою інформацією, еквівалентом 400-600 грамів тротилу. Тривають слідчі дії.

Тим часом сайт Еспресо.TV оприлюднив фото металевих кульок, якими була начинена саморобна бомба. Зазначається, що одразу після вибуху на місці події було знайдено десятки таких кульок, які “розтрощили приміщення телеканалу, розбивши вікна до п’ятого поверху”.

Фото: Еспресо.TV

Також оприлюднено відео з камер спостереження, які зафіксували момент вибуху.

На записі видно, як з одного з під’їздів будинку на вулиці Адама Міцкевича, 10 виходять чоловіки (спереду Бала і Мосійчук, за ними – охоронець Мосійчука Руслан Кушнір).
Після цього пролунав потужний вибух з боку припаркованого транспортного засобу.

У цей час поряд з епіцентром вибуху проходив чоловік – місцевий мешканець Михайло Мормель, колишній юрист МВС, який від отриманих травм загинув на місці вибуху.

Діючий працівник поліції поліції Кушнір помер у лікарні за годину.

Відео вибуху біля телеканалу Еспресо.TV:

Кадр відео за мить до вибуху:

Читайте також:
Вибух під каналом “Еспресо”: двоє загиблих, троє поранених, інфаркт у журналістки. ФОТО

Замах на депутата Мосійчука: біля каналу “Еспресо” вибухнув мотоцикл, є жертви

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна