У Раду прийшло нове подання на позбавлення недоторканності депутата Мосійчука

 

До Генпрокуратури України від Спеціалізованої антикорупційної прокуратури надійшло подання про зняття депутатської недоторканності з народного депутата Ігоря Мосійчука (Радикальна партія).

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на речника Генпрокуратури Андрія Лисенка.

“До Генеральної прокуратури надійшло подання від САП на нардепа Мосійчука. Генеральний прокурор це подання передав в Управління правового забезпечення для надання правової оцінки цьому документу”, – уточнив речник.

За його словами, генпрокурор внесе подання до парламенту, якщо документ “виконаний правильно”.

“Якщо він виконаний правильно, з усіма вимогами, то генеральний прокурор буде його подавати до Верховної Ради. Якщо там є якісь недоопрацювання, воно буде повернуте назад в САП для відповідного дооформлення”, – пояснив Лисенко.

Водночас речник зауважив, що в нього відсутня інформація, якого саме кримінального провадження стосується це подання.

Як відомо, 17 вересня 2015 року Верховна Рада за поданням генпрокурора Віктора Шокіна оперативно дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Ігоря Мосійчука за підозрою у корупції. Того дня в парламенті було продемонстровано відео за участю Мосійчука, зняте прихованою камерою. Ішлося про можливість подання депутатських звернень і запитів за певну платню. “Радикала” Мосійчука затримали в будівлі парламенту, наступного дня він був поміщений судом під арешт.
Однак Вищий адмінсуд України 17 листопада задовольнив позов Мосійчука до ВР про визнання незаконною і скасував постанову парламенту щодо позбавлення його недоторканності.
10 травня 2016 року Мосійчук заявив, що Верховний Суд підтвердив незаконність постанови Верховної Ради про його переслідування.
У жовтні 2016 року генеральний прокурор Юрій Луценко обіцяв “найближчим часом” скерувати до парламенту нове подання про надання дозволу на притягнення Мосійчука до кримінальної відповідальності, за новим епізодом. Він нагадав про недотримання процедури під час надання парламентом згоди на притягнення Мосійчука до кримінальної відповідальності.
7 лютого 2017 року Головне слідче управління ГПУ проводило обшуки у депутата Мосійчука та в його адвоката Андрія Мамалиги. Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган заявила, що обшуки не пов’язані з політичною діяльністю депутата.

Читайте також:
Верховний Суд визнав законним позбавлення Савченко недоторканності

ГПУ повторно внесла до Ради подання на трьох нардепів від “Опоблоку”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.