ГПУ повторно внесла до Ради подання на трьох нардепів від “Опоблоку”

 

Генеральна прокуратура просить у Верховної Ради дозволу на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів із фракції “Опозиційний блок” Олександра Вілкула, Сергія Дунаєва та Дмитра Колєснікова.

Листи щодо подань генпрокурор Юрій Луценко оприлюднив у “Фейсбуці” у вівторок, 18 вересня.

Прес-секретар Лариса Сарган уточнила, що в парламент надіслано повторно подані подання на трьох депутатів.

“Регламентний комітет ВР має розглянути ці три подання, після цього вони мають бути винесені на голосування в зал парламенту разом із четвертим поданням на нардепа Пономарьова, яке вже було розглянуте в комітеті”, – додала Сарган.

Провадження щодо Вілкула й Колєснікова ініційовані прокуратурою Дніпропетровської області, а щодо Дунаєва – керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким.

Як інформувала “Новинарня“, 25 травня генпрокурор вносив до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності депутатів від “Опозиційного блоку” Олександра Вілкула (за махінації з землею) та Дмитра Колєснікова (за відчуження майна ДП “Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості ім. Я.Ю. Осади” у Дніпрі).
Цьому 5 травня передувало подання на Сергія Дунаєва за декларування недостовірної інформації.

Комітет з питань регламенту й організації роботи парламенту 5 червня повернув спікеру парламенту подання на Сергія Дунаєва, а 19 червня – і на Олександра Вілкула та Дмитра Колєснікова.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна