Генпрокурор вніс до ВР подання на притягнення нардепа Поромарьова

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко підписав подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа від групи “Воля народу” Олександра Пономарьова.
Про це заявила прес-секретар Луценка Лариса Сарган.

Подання вже зареєстроване в апараті Верховної Ради.

“Своїми умисними діями Пономарьов вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 171 КК України – незаконне вилучення зібраних журналістом матеріалів і технічних засобів, якими він користується у зв’язку зі своєю професійною діяльністю, а також умисне перешкоджання здійсненню журналістом законної професійної діяльності”, – повідомила Сарган у “Фейсбуці”.

За словами речниці, кримінальне провадження розслідувалося ГУ СБУ в Києві та області, процесуальне керівництво у справі здійснює прокуратура міста Києва.

“Факт вчинення народним депутатом Пономарьовим кримінального правопорушення достатньо повно підтверджується законно зібраними у кримінальному провадженні доказами”, – додала Сарган.

Як відомо, 7 лютого 2018 року видання “Цензор.нет” повідомило про те, що депутатОлександр Пономарьов у кулуарах ВР вихопив із рук і забрав мобільний телефон у парламентського кореспондента “Цензора” Івана Марусенка. Пізніше нардеп вихопив й інший мобільний телефон. Після сперечань він повернув обидва телефони.

Олександр Пономарьов – голова підкомітету з питань автомобільних доріг та дорожнього господарства Комітету Верховної Ради України з питань транспорту.
Обраний до парламенту від мажоритарного округу №78 (Запорізька область).
У Раді VII скликання, у 2012-2014 роках, був нардепом від Партії регіонів.

Читайте також:
Генпрокурор вніс у ВР подання на зняття недоторканності з “опоблоківця” Дунаєва

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна