Луценко просить Раду зняти недоторканість з Вілкула та Колєснікова

 

Генеральний прокурор України Юрій Луценко підписав та вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів України від “Опозиційного блоку” Олександра Вілкула та Дмитра Колєснікова. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Вілкула підозрюють у тому, що на посаді голови Дніпропетровської ОДА у 2011-2012 роках він видав розпорядження про зміну цільового призначення землі площею 21 га нібито із пасовищ, а насправді із земель колективної власності пайщиків двох сільськогосподарських підприємств Нікопольського району.

“Крім того, колишній голова ОДА видав розпорядження про зміну цільового використання 23 земельних ділянок загальною площею понад 45 га, які перебували у власності товариства з обмеженою діяльністю “АРТ ЛЕНД”, із земель сільськогосподарського призначення на землі промисловості”, – додає речниця ГПУ Лариса Сарган.

Щодо Колєснікова слідство з’ясувало, що він, перебуваючи на посаді Голови Агентства держмайна України, сприяв відчуженню виробничого та лабораторно-побутового корпусів державного підприємства “Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості ім. Я.Ю. Осади” у Дніпрі загальною площею майже 7 тис. кв.м.

Голова парламенту Андрій Парубій у “Твіттері” повідомив, що передав подання до Регламентного комітету.

Читайте також:
ГПУ відкрила кримінальне провадження проти Вілкула, – Луценко

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна