Подання на паспорт РФ: Києву стало відомо про коханку Пушиліна та його сина

 

Факти подачі громадянами України, які мешкають в ОРДЛО, документів на отримання російських паспортів стають відомі українській владі. Так, у Києві з’ясували наявність цивільної дружини у “ватажка ДНР” Дениса Пушиліна – Вікторії Талакіної, подання нею документів на громадянство РФ, а також наявність у неї сина від Пушиліна.

Як передає “Новинарня“, про це 11 травня повідомив у соцмережі народний депутат України, координатор групи “Інформаційний спротив” Дмитро Тимчук.

“Як відомо, 7 травня в “ДНР” офіційно запущений процес оформлення документів для тих, хто хоче отримати громадянство РФ за спрощеною процедурою, передбаченою указом президента РФ від 24 квітня 2019 року. Прийом необхідних документів здійснюється в 33 спеціально визначених для цього пунктах.
Чимало представників ОРДЛО з числа українських громадян, які бажають отримати російське громадянство, щиро сподіваються на те, що факт отримання паспорта РФ вдасться приховати. Змушені засмутити: приховати цю інформацію не вдасться”, – пише Тимчук у “Фейсбуці”.

За його даними, неофіційно подача документів на російські паспорти через “міграційну службу ДНР” почалася ще в березні, і першими одержувачами повинні стати особи, наближені до ватажка “ДНР” Дениса Пушиліна.

паспорт Вікторія Талакіна паспорт Вікторія Талакіна 1
<
>

“Вашій увазі пропонується копія «паспорта громадянки ДНР» Талакіної В. О., подана в пакеті документів на отримання громадянства РФ. Вікторія Талакіна є «коханою жінкою» Дениса Пушиліна, тобто його цивільною дружиною. Також варто «привітати» Пушиліна з народженням 13.11.2018 року сина – Талакіна Євгена Денисовича, якого записали на прізвище матері”, – зауважив Тимчук.

“Загалом, т.зв. «громадяни ДНР», хто вже подав документи на громадянство РФ: скоро чекайте і свої документи в режимі онлайн. Всидіти на двох стільцях – не вийде”, – додав він.

Як повідомляла “Новинарня“, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ “Про визначення з гуманітарною метою категорій осіб, які мають право звернутися із заявами про прийняття до громадянства Російської Федерації у спрощеному порядку”.
У документі йдеться, що жителі окупованих територій України Донецької та Луганської областей України мають право отримувати російське громадянство за спрощеною процедурою.
Надалі Путін заявив, що може бути ухвалене рішення про спрощену видачу паспортів РФ по всій Україні.
Новообраний президент України Володимир Зеленський різко відповів на заяву Путіна про паспорти РФ для українців.
Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про невизнання таких паспортів Росії для українців. Також уряд готує список посадовців Російської Федерації, причетних до незаконної видачі паспортів РФ українським громадянам з окупованих територій Донецької і Луганської областей, щоб запровадити санкції проти них.

Читайте також:
Бойовики ОРДЛО уникають російського громадянства, – розвідка

У МінТОТ кажуть, що позбавлятимуть українського громадянства за отримання російського

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна