У МінТОТ кажуть, що позбавлятимуть українського громадянства за отримання російського

 

Мешканців ОРДЛО, які отримають паспорт РФ, потрібно буде позбавляти українського і закордонного паспорту, виданого в Україні.

Про це заявив у коментарі “5 каналу” заступник міністра із тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак.

“Конституція України говорить, що українець має мати тільки одне громадянство – громадянство України, тому ті люди, які будуть отримувати або отримують вже громадянство Російської Федерації, можуть втратити громадянство України, і я думаю, що так треба буде робити – анулювати паспорти України, паспорти закордонні, внутрішні і так далі”, – заявив він.

На думку Гримчака, видача паспортів РФ мешканцям ОРДЛО має на меті дестабілізувати ситуацію та легалізувати бойовиків.

За його словами, в майбутньому Росія матиме підстави заявити, що захищає на Сході України своїх громадян.

Також, додає він, наявність паспорта РФ допоможе уникнути кримінального переслідування України працівникам окупаційної адміністрації так званих “ДНР” та “ЛНР”.

Як інформувала “Новинарня“, Путін видав ще один “паспортний указ”. Прискіплива увага – до наркоманів та ВІЛ-інфікованих.

Читайте також:
МЗС України жорстко відповіло на видачу російських паспортів мешканцям ОРДЛО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна