Путін видав указ про спрощене отримання громадянства РФ мешканцями ОРДЛО

 

Президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощену процедуру отримання російського громадянства для мешканців тимчасово окупованого Донбасу.

Відповідний документ оприлюднено в середу, 24 квітня, на офіційному сайті президента РФ.

Повідомляється, що указ підписаний “з метою захисту прав і свобод людини і громадянина, керуючись загальновизнаними принципами і нормами міжнародного права”.

“Встановити, що особи, які постійно проживають на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей України, мають право звернутися із заявами про прийом до громадянства Російської Федерації у спрощеному порядку”, – йдеться у документі.

Додається, що заяви мешканців тимчасово окупованих Донеччини та Луганщини щодо набуття російського громадянства мають розглядатися уповноваженими територіальними органами МВС РФ не пізніше, ніж протягом трьох місяців. 

Указ вступає в законну силу з дня його публікації  – 24 квітня 2019 року.

Як інформувала “Новинарня“, Кремль змінив куратора ОРДЛО.

Читайте також:
Понад 50% українців – за автономію для ОРДЛО заради миру, – опитування КМІС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна