Понад 50% українців – за автономію для ОРДЛО заради миру, – опитування КМІС

 

Надання непідконтрольним територіям Донецької і Луганської областей автономії у складі України для мирного врегулювання конфлікту готові підтримати 51% українців.

Такі результати соціологічного опитування Київського міжнародного інституту соціології, яке проводилося 28 лютого – 11 березня 2019 року.

На запитання: “Якби для припинення бойових дій і мирного врегулювання конфлікту на Донбасі потрібно було надати автономію у складі України непідконтрольним територіям Донецької і Луганської областей (ДНР і ЛНР), чи підтримали б Ви таку пропозицію?”, 28% респондентів відповіли, що точно підтримали б таку пропозицію і 23% – скоріше підтримали б.

Не підтримали б таку позицію 24% опитаних, ще 25% не змогли або відмовилися відповісти на запитання.

За даними соціологів, найширше підтримали б автономію для ОРДЛО мешканці Півдня, Сходу і Донбасу – 66,7%, 71,9% та 66,7% відповідно.
На Заході та в Центрі за таку позицію висловилися 35,4% та 42,4% опитаних мешканців.

Всеукраїнське опитування проводилося з 28 лютого по 11 березня 2019 року “на замовлення клієнта”, який не названий. Методом особистого інтерв’ю опитано 2004 респондентів, що мешкають у 129 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за 4-ступеневою стохастичною вибіркою з квотним відбором на останньому ступені, що репрезентативна для населення України віком від 18 років.
У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.
Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн–ефекту 1,5) не перевищує: 4,7% для показників близьких до 50%, 4,1% — для показників близьких до 25%, 2,9% — для показників близьких до 10%, 2,1% — для показників близьких до 5%.

Читайте також:
Мешканці ОРДЛО не проти реінтеграції в Україну. СОЦІОЛОГІЯ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна