Уряд готує санкційний список росіян, причетних до роздачі паспортів жителям ОРДЛО

 

Кабінет Міністрів України готує список посадовців Російської Федерації, причетних до незаконної видачі паспортів РФ українським громадянам з окупованих територій Донецької і Луганської областей, щоб запровадити санкції проти них.

Як передає “Новинарня“, про це заявив журналістам міністр з питань тимчасово окупованих територій Вадим Черниш, який брав участь у засіданні уряду в середу, 8 травня.

За словами Черниша, якого цитує “BBC News Україна“, уряд готує перелік посадовців Росії, які “безпосередньо задіяні в незаконних діях з видачі паспортів українським громадянам та фактично до тиску і примусу громадян до отримання таких документів”.

“До них планують застосувати санкції”, – зазначає видання.

Черниш зауважив, що отримання російських паспортів не є “масовим”. “Ми маємо інформацію, що частина людей просто не вірить тому, що це дасть їм якісь переваги”, – сказав міністр.

Він пояснив, що Україна не визнаватиме ті російські паспорти, які уповноважені органи РФ видаватимуть у Покровську і Новошахтинську (Ростовська область), що визначені російською владою для видачі паспортів громадянам України з непідконтрольних територій ОРДЛО.

Читайте також:
Київ не визнаватиме паспортів РФ, що видаватимуть жителям окупованих територій,
– рішення уряду

Як повідомляла “Новинарня“, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ “Про визначення з гуманітарною метою категорій осіб, які мають право звернутися із заявами про прийняття до громадянства Російської Федерації у спрощеному порядку”.
У документі йдеться, що жителі окупованих територій України Донецької та Луганської областей України мають право отримувати російське громадянство за спрощеною процедурою.
Надалі Путін заявив, що може бути ухвалене рішення про спрощену видачу паспортів РФ по всій Україні.
Новообраний президент України Володимир Зеленський різко відповів на заяву Путіна про паспорти РФ для українців.

Читайте також:
Бойовики ОРДЛО уникають російського громадянства, – розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна