Путін хоче роздавати паспорт РФ по всій Україні. І зустрітися з Зеленським

 

Керівництво Росії думає над тим, щоб надавати громадянство РФ у спрощеному порядку не тільки жителям ОРДЛО, а й усім українцям.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін на прес-конференції в Пекіні в суботу, 27 квітня.

“Ми взагалі думаємо про те, щоб надавати в спрощеному порядку громадянам України наше громадянство” – сказав очільник країни-агресора.

Путін наголосив, що рішення про спрощене громадянство Росії для жителів окупованих територій Донбасу не було спонтанним і “не приймалося з кондачка”.

“Ми все прорахували. І кількість можливих претендентів на наші паспорти, і кількість пенсіонерів з цього числа. Це приблизно одна третина з того контингенту, який, як ми вважаємо, може претендувати на наше громадянство”, – сказав президент РФ.

За його словами, витрати у зв’язку з наданням громадянства Росії жителям окупованого Донбасу можуть досягти 100 млрд. рублів за кілька наступних років. Однак Кремль не боїться таких витрат.

“Я думаю, що в обговоренні цієї теми, перш за все, особливо з точки зору “страшилок” для російського бюджету, для наших бюджетників, ось ці “страшилки” вкидаються, безумовно, тими людьми або тими політичними силами, які не хочуть, щоб Росія якось підтримувала людей, які проживають на Донбасі”, – заявив очільник Кремля.

На цій прес-конференції Володимир Путін також заявив, що хотів би обговорити з переможцем президентських виборів в Україні Володимиром Зеленським питання врегулювання конфлікту на Донбасі.

“Якщо у нас колись буде зустріч, почнуться якісь переговори, чого я не виключаю, то ми, перш за все, повинні будемо говорити про те, як закінчити конфлікт на південному сході України. А тут, на мій погляд, є тільки один спосіб – це виконання Мінських угод”, – сказав Путін.

Він висловив жаль, що Зеленський заявляв про небажання підписувати указ про амністію для бойовиків “ДНР/ЛНР” і не згоден надати цим територіям особливий статус.

“І те, й інше є ключовою частиною змісту Мінських угод. А як можна без виконання Мінських угод вирішувати проблему “ЛНР/ДНР”? Я б із задоволенням поставив йому ці запитання і подискутував на ці теми”, – заявив Путін.

Він констатував, що за Зеленського проголосувала велика кількість українських громадян, і “люди очікують від майбутнього політичного керівництва України вирішення саме цих питань”.

“Всім набрид цей конфлікт, всі втомилися від нього. І всі чекають від нового політичного керівництва, в тому числі від майбутнього президента [України], вирішення цих завдань”, – сказав президент РФ.

Читайте також:
“Опоблоківець” підтримав роздачу паспортів РФ. Рада ухвалила звернення

Україна на засіданні Радбезу ООН через проблему “паспортизації Донбасу”
закликала посилити санкції проти РФ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.