“Опоблоківець” підтримав роздачу паспортів РФ. Рада ухвалила звернення

 

Парламентський комітет із закордонних справ розробив звернення до країн світу з вимогою не визнавати законність отримання російських паспортів жителями окупованого Донбасу, а також посилити санкції.

За відповідне рішення у четвер, 25 квітня, проголосували 230 нардепів з необхідних 226.

Перед цим виступила голова комітету Ганна Гопко, яка зазначила, що парламент має жорстко оцінити дії Кремля. За її словами, Указ президента РФ про спрощену видачу російських паспортів жителям ОРДЛО порушує міжнародне право і може значно погіршити стан людей, які проживають на окупованих територіях і можуть зазнавати утисків у разі відмови від громадянства РФ.

“А нашим міжнародним партнерам дати чіткий заклик щодо того, скільки ще треба агресивних дій РФ, щоб ви були готові до жорстких дій”, – сказала вона і наголосила на необхідності посилення санкцій.

У документі вказується, що проект постанови розроблено з метою засудження протиправних дій керівництва РФ, що порушують державний суверенітет та територіальну цілісність України, засудження міжнародним співтовариством, у тому числі парламентами іноземних держави та міжнародними організаціями, деструктивних та злочинних дій російської влади, посилення, у цьому зв’язку, режиму міжнародних санкцій, спрямованих проти РФ

Опоблоківець Олександр Долженков під час обговорення заявив, що роздача російських паспортів буде “добровільною”, а відповідним зверненням влада “роз’єднує українське суспільство”.

“Хто приймає дискримінаційні мовні закони, які спрямовані на створення мовного гетто? Хто розділяє українців на правих і неправих? Повірте мені, якби цей указ стосувався всіх українців, то кількість громадян України мати подвійне громадянство була би досить високою, бо там є стабільність, економіка та немає розбрату”, – заявив Долженков.

Після цього Олег Ляшко “потролив” опоблоківця запитанням “А ви представляєте МЗС РФ?”, чим викликав оплески залу.

Я попрошу Службу безпеки України перевірити виступ представника “Опозиційного блоку” щодо його державницької позиції”, – заявив із трибуни Олег Березюк із “Самопомочі”.

Як інформувала “Новинарня“, Радбез ООН збирається на засідання через “паспортний указ” Путіна.

Читайте також:
Роздачею паспортів Донбасу Москва починає наступ на дипломатичному фронті, – Геращенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна