Роздачею паспортів Донбасу Москва починає наступ на дипломатичному фронті, – Геращенко

 

Рішення Путіна про видачу російських паспортів громадянам , що проживають на окупованих територіях назвала грубим порушенням мінських угод, згідно яких ОРДЛО є українськими територіями. 

Таку думку озвучила в середу, 24 квітня, представниця України в гуманітарній підгрупі ТКГ із врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко.

“Це спроба повзучої легітимізації псевдореспублік з боку Кремля, продовження російського сценарію створення замороженого конфлікту на Донбасі“, – вважає Геращенко та додає, що, згідно із українським законодавством, подвійне громадянство заборонене.

“Чому Путін зробив це саме зараз? Ми попереджали: він чекає послаблення української влади. Він завжди користується моментами невизначеності і перехідного періоду, аби встромити ще один ніж у спину України”, – переконана Геращенко.

На її думку, таке рішення російського президента потребує негайної реакції міжнародних партнерів України, засудження з боку нормандського формату і твердої вимоги негайного його скасування. Також це рішення, зауважує пані Ірина, потребує посилення санкцій проти РФ, яка “не робить жодного кроку для вирішення війни на Донбасі, навпаки , заморожує цей конфлікт, аби він надовго був раною на тілі України”.

Геращенко додала, що сьогодні на ТКГ представники України жорстко засудили дії РФ щодо незаконної видачі паспортів громадянам з окупованих українських територій як такі , котрі повністю суперечать нормам міжнародного права, мінських угодам і всім домовленостям нормандського формату.

“На жаль, збуваються найгірші прогнози – РФ починає наступ, поки що на дипломатичному фронті. Ми будемо цьому протистояти”, – резюмувала Геращенко.

Як інформувала “Новинарня“, Путін видав указ про спрощене отримання громадянства РФ мешканцями ОРДЛО.

Читайте також:
Кремль змінив куратора ОРДЛО. Що про нього відомо

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна