Радбез ООН збирається на засідання через “паспортний указ” Путіна

 

Рада Безпеки ООН збереться на засідання, щоб обговорити указ президента РФ Володимира Путіна про спрощений порядок отримання російського громадянства жителям ОРДЛО.

Про це в середу, 24 квітня, повідомив речник Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко, передає “Укрінформ”.

“Засідання Радбезу ООН скликане на вимогу України та відбудеться у четвер о 15:00 за Нью-Йорком“, – повідомив Ніколенко.

Український дипломат додав, що рішення РФ порушує Статут ООН, резолюцію РБ 2202 (2015) про схвалення Комплексу заходів із імплементації Мінських домовленостей, за яку голосувала й Росія, та власне самі домовленості.

“Ми вдячні делегації Німеччини, яка нині головує у Раді Безпеки, та іншим партнерам України за оперативну реакцію на наш запит”, – додав він.

За київським часом, засідання почнеться о 22:00.

Як інформувала “Новинарня“, Україна звернулася до Радбезу ООН через паспорти РФ для мешканців Донбасу.

Читайте також:
“Паспортизацією” жителів ОРДЛО Путін торгуватиметься за Крим і Донбас, – Тимчук

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна