Україна звернулася до Радбезу ООН через паспорти РФ для мешканців Донбасу

 

Україна звернулася до Ради безпеки ООН у зв’язку з указом Путіна про спрощену видачу російських паспортів для жителів тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Про це в середу, 24 квітня, повідомив постійний представник України при організації Володимир Єльченко.

“За дорученням Порошенка вже звернулися до Ради Безпеки ООН. Цей зухвалий крок суперечить схваленим Радою Безпеки Мінським домовленостям”, – повідомив у Twitter Єльченко.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав мешканців самоназваних «ДНР» та «ЛНР» не отримувати російські паспорти та назвав крок Росії новим «паспортним» етапом окупації Донбасу.

«Рішення РФ щодо видачі російських паспортів на окупованих українських територіях — це продовження агресії і втручання у наші внутрішні справи. Це новий “паспортний” етап окупації Донбасу», — наголосив міністр.

Як інформувала “Новинарня“, Путін видав указ про спрощене отримання громадянства РФ мешканцями ОРДЛО.

Читайте також:
Роздачею паспортів Донбасу Москва починає наступ на дипломатичному фронті, – Геращенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна