Вакарчук йде на парламентські вибори, – ЗМІ

 

Співак Святослав Вакарчук братиме участь у парламентських виборах і незабаром представить свою команду.

Про це в середу, 8 травня, з посиланням на власні джерела повідомила програма “Факти ICTV”.

“16 травня співак нарешті оголосить про свій похід в політику та презентує свою команду. Місце та час зустрічі поки що невідомі. Прес-служба гурту “Океан Ельзи” цю інформацію не спростовує, але і не підтверджує”, – зазначили “Факти ICTV”.

Поки виборче законодавство не змінили, прохідний бар’єр для партій складає 5%. Як інформувала “Новинарня“, у квітневому соцопитуванні КМІСу умовний “Блок Вакарчука” мав рейтинг максимум 1,5%. Лідирує партія Володимира Зеленського “Слуга народу” з 25,9%.

Політолог Олександр Антонюк у коментарі програмі “Факти ICTV” запевняє, що шанси подолати бар’єр у Вакарчука є.

“Враховуючи, що в цій виборчій кампанії буде домінувати емоційний, а не раціональний складник, шанси Вакарчука я б не відкидав. В Україні вже сформоване електоральне ядро ліберального типу. Воно потребує політичної сили, нових лідерів, нових сенсів і змістів, а також правильної нової комунікації”, – сказав політолог.

Як відомо, Святослав Вакарчук вже був у політиці. У 2007 році за списками блоку “Наша Україна – Народна самооборона” він пройшов до Верховної Ради, втім, уже за рік склав повноваження за власним бажання.

Як інформувала “Новинарня“, балотування лідера “Океану Ельзи” – напротивагу Зеленському – очікували на президентських виборах взимку 2019 року. Однак наприкінці січня Вакарчук заявив, що не йде в президенти.
Водночас він записував відеозвернення, закликаючи голосувати “не по приколу”, голосувати у вишиванках“вимагав змісту” та ін.

Читайте також:
“Слава – Україні”. Вакарчук на останньому концерті фактично пішов у політики. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна