#ВимагаюЗмісту: Вакарчук виступив зі зверненням до фіналістів виборів

 

Співак і громадський діяч Святослав Вакарчук звернувся до кандидатів у президенти Зеленського й Порошенка із закликом вести передвиборчі дискусії щодо змісту їхньої майбутньої діяльності.

Відповідне відеозвернення Вакарчук виклав у Facebook в п’ятницю, 5 квітня.

“Усі говорять про вибори президента України. Градус цього обговорення зашкалює. Здавалося б, це добре: українці активно думають про власне майбутнє і майбутнє своєї держави”, – зауважив співак, але при цьому констатував: замість конструктивного діалогу виборцям пропонують шоу.

За його словами, “так відбувається протягом усієї президентської кампанії: зміст підміняється формою.

Іде постійне змагання кольорів і слоганів. Пафос проти гумору. Білборди проти Інстаграма. Молебень проти серіалу”.

“Я як виборець хотів би знати відповіді на запитання, як той чи інший кандидат у президенти збирається впроваджувати в Україні верховенство права… Як вони збираються повертати додому наших військовополонених та політичних в’язнів, які перебувають зараз в російських тюрмах? Яким чином вони збираються повертати окуповані Крим, Донбас?” – наголосив громадський активіст.

Вакарчук також закликав пояснити, які повноваження та політичний капітал використають кандидати в президенти для того, щоб замінити корупцію рівними правилами для всіх, та яким вони бачать майбутнє української армії і які конкретні шляхи для впровадження такого бачення.

“Вимагайте в кандидатів у президенти конкретні відповіді на запитання, якою вони бачать Україну через п’ять років. І якими є конкретні шляхи реалізації цього бачення. Зміст важливіший, ніж форма”, – сказав Вакарчук, звертаючись до виборців.

Він також запровадив у соцмережі хештег #ВимагаюЗмісту.

Нагадаємо, перед першим туром президентських виборів Святослав Вакарчук закликав українців голосувати “не по приколу”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна