“Слава – Україні”. Вакарчук на останньому концерті фактично пішов у політики. ВІДЕО

 

Під час концерту гурту “Океан Ельзи” в Києві у День Незалежності, 24 серпня, його лідер Святослав Вакарчук зробив кілька заяв, які можна трактувати як політичні.

Як передає “Новинарня“, соліст виступив із закликом до РФ негайно звільнити з російських тюрем Олега Сенцова та всіх політичних в’язнів-українців – “патріотів, героїв, яких поза їх волею позбавили права відзначати Незалежність в нас вдома”.

Переповнений стадіон НСК “Олімпійський” зустрів цю промову Вакарчука схвальними вигуками й оваціями.

Музикант присвятив політв’язням пісню “Коли тобі важко”. Під час її виконання Вакарчук спонукав 100 тисяч людей створювати хитанням рук “велику потужну хвилю” й таким чином показувати “силу, яку ніхто на світі не спинить”.

Співак попросив своїх прихильників боротися за звільнення наших політв’язнів завтра, післязавтра і далі.

Фотогалерея:

концерт О.Е. 24 серпня 2018 Святослав Вакарчук - Океан Ельзи 24 серпня 2018 Океан Ельзи - 24 серпня 2018 Океан Ельзи 24 серпня 2018 Святослав Вакарчук О.Е. - 24 серпня 2018 сцена Океан Ельзи 24 серпня 2018 Святослав Вакарчук О.Е. 24 серпня 2018 Святослав Вакарчук О.Е. 24 серпня 2018 Святослав Вакарчук О.Е. 24 серпня 2018 Святослав Вакарчук О.Е. 24 серпня 2018 Святослав Вакарчук О.Е. 24 серпня 2018 Святослав Вакарчук О.Е. 24 серпня 2018
<
>

Перед іншою композицією Святослав висловив шану воїнам АТО, яких багато серед глядачів, “особливо в 55-му секторі”.

Окремо він згадав Героя України генерал-майора Ігоря Гордійчука та сержанта Вадима Довгорука. Музикант зауважив, що вони те деякі інші ветерани війни дивляться концерт із президентського скай-боксу “Олімпійського”, де зазвичай сидять політики і “великі шишки”.

Героям-АТОвцям Вакарчук присвятив пісню “Мить” (“Напиши на чужому конверті…”), яка звучить у фільмі “Кіборги”.

Для виконання цієї пісні лідер “Океану Ельзи” вдягнув вишиванку – з білою вишивкою по чорній тканині.

На різних композиціях музикант розмахував на сцені синьо-жовтим та кримськотатарським прапорами, вітав із Днем Незалежності та закликав усіх бути патріотами України.

Вакарчук кілька разів під час концерту по тричі вигукував “Слава Україні!”, і переповнений стадіон відповідав “Героям слава!”

А вийшовши “на біс” після деякої паузи – на другу частину шоу, Святослав разом зі стадіоном заспівав а капела Державний Гімн “Ще не вмерла…”

Також він говорив про “зміни країни, на які ми заслуговуємо і які починаються з кожного із нас”.

Свій контраверсійний трек “Не твоя війна” Вакарчук цього вечора не виконував.

Концерт “Океану Ельзи” на НСК “Олімпійський” був заанонсований ще рік тому із ремаркою “Нічого крім музики”.
Спеціально для виступу “О. Е.” на НСК “Олімпійський” побудували величезну сцену у формі хвилі та екран висотою майже у шість поверхів.
Святослав Вакарчук заспівав одразу три прем’єри: концертні версії пісень “В небо жене”, “Без тебе” та нову композицію “Скільки нас”, до виконання якої долучив стадіон.
Із постійним складом гурту на сцену вийшли ще десять музикантів, які, як правило, з “Океанами” не виступають. Також до концерту приєдналися шість бек-вокалістів і духова секція з чотирьох осіб.
Розпочинав концерт спеціально запрошений український музичний етно-гурт “Даха Браха”.

Шоу закінчувалося після першої години ночі – після ще однієї паузи – композиціями “Вулиця” (“Світло дискотек”) та “Обійми” (“Коли настане день, закінчиться війна”).

Вакарчук погодився вийти втретє “на біс” і заспівати, “бо ми не знаємо, коли вийдемо на сцену знову”.

“До зустрічі на наступному концерті. Де б і коли б він не був”, – сказав насамкінець співак.

Святослава Вакарчука віднедавна включають у соціологічні опитування як імовірного кандидата в президенти, і він має значний рейтинг, що дозволяє брати участь у виборах.
Сам Вакарчук раніше спростовував припущення щодо своїх політичних амбіцій і балотування на виборах. Але останнім часом 43-річний дедалі частіше виступає з політичними заявами. У Стенфордському університеті в США він навчався за “Програмою підготовки нових українських лідерів”.

Читайте також:
Поради тим, хто протистоятиме Вакарчуку на виборах, – Золотарьова

“Океан Ельзи” презентував сингл “Без тебе” з Вакарчуком у США. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна