Поради тим, хто протистоятиме Вакарчуку на виборах, – Золотарьова

 

Катерина Золотарьова
блогерка

(FB)

Сперечатися з людьми, які серйозно розглядають кандидатури Зеленського чи Вакарчука на президентство, дуже складно, але можна (і головне – потрібно, особливо професіоналам із профільних організацій). Головний спільник такого електорату – схильність до поїдання популізму. При цьому в Зеленського шансів жодних, а ось Вакарчука цілком серйозно розглядають ззовні.

Загалом, технологія заводження саме “емоційних” кандидатів до влади в країнах, подібних до нашої, досить часте явище. Чим більш політично безграмотний народ, тим менше він здатний мислити критично й аналізувати хоча б елементарну інформацію.
Ні логіка, ні матчастина, ні факти тут не прокатять, все зав’язано винятково на емоційній складовій.

Такі люди мріють про чесного міцного господарника, який думає про країну і людей, який прийде та наведе в усьому порядок на другий день президентства, ну ок – на п’ятий. І позаяк розумною подібну ЦА (цільову аудиторію) назвати складно, вона досить об’ємна. Якщо все це помножити на можливі великі гроші, вкладені в кампанію й технічну специфіку процесу виборів, можемо отримати досить несподіваний результат.

У Вакарчука ЦА дещо інша. Вона розумніша, освіченіша й заможніша. Це такий собі середній клас з тих, хто вже розчарувався.

Ще навесні розповідали, що в Америці він дуже активний не тільки в навчанні, а й у політичних виступах. І його промову в Йєллі, наприклад, дуже хвалили технологи.
Він працює на популізм, але іншої якості. Тобто він кже: є тільки один спосіб, щоб багато чого досягти – багато працювати. Ну тобто рівно те, чого й чекає ця ЦА.

Порада піарникам і технологам АП (адміністрації президента): не дозволяйте своїм інфлюенсерам боротися з тим же Вакарчуком в полі його творчості, дуже низькопробно перебріхуючи тексти його пісень. Ви не переможете його там, де він реально сильний, а тим паче такими примітивними методами. Досягнете лише зворотного – вся багатомільйонна армія його шанувальників в роздратуванні підтримає його ще й як політика, зіграє механізм потреби захистити близьке.

Воюйте з ним на своєму сильному полі – в політичній сфері. Благо, у нього там в минулому досвіді все досить криво. Був депутатом і ганебно втік, навіть не досидівши каденції, скаржачись на складності в подібній роботі і на те, що політика – це не його. І це правда не його)

І навіть багаторічна підготовка на найсерйозніших рівнях це не виправить. Тому що президент – це представник країни на світовій арені, його головна справа – здатність домовлятися.

Порошенко може подобається як президент, а може й не подобається. Але міняти його на маріонетку в чужих руках точно не варт.

Розглядаючи інші кандидатури на цю посаду, виходьте з реалій, а не ілюзій. Тому що “куплю квиток, піду пішки – назло кондуктору!” – в даній ситуації аж надто інфантильний підхід, погодьтеся)

До виборів ще більше року, а передвибірки вже потихеньку почалися. Пристібаємось.

Читайте також:
Велике соцопитування: Вакарчук виходить на третє місце. РЕЙТИНГИ

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна