Меркель запросила Зеленського в Берлін і запевнила в підтримці України

 

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель у понеділок, 22 квітня, привітала Володимира Зеленського з перемогою на виборах президента України і запросила його з візитом до Берліна.

Про це повідомила прес-служба уряду ФРН.

“Буду рада прийняти вас в Берліні незабаром. У світлі завдань, що стоять перед вами, бажаю щастя і успіху”, – йдеться у телеграмі німецької лідерки.

За словами Меркель, врегулювання ситуації в Україні і мирне вирішення конфлікту дуже важливе для Німеччини, як і реформи української судової системи, децентралізація влади і боротьба з корупцією.

“Федеральний уряд і в майбутньому буде підтримувати Україну, надто в праві на суверенітет і територіальну цілісність”, – сказано у зверненні.

Як інформувала “Новинарня“, незадовго до другого туру виборів в Україні – 12 квітня – Ангела Меркель прийняла в Берліні Петра Порошенка, на відміну від його конкурента. Водночас президент Франції Еммануель Макрон того ж дня прийняв обох кандидатів в президенти України.

Читайте також:
Трамп привітав Зеленського і підтвердив готовність підтримувати реформи в Україні

“Можна відроджувати економічну співпрацю”. РФ прокоментувала перемогу Зеленського

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.