“Можна відроджувати економічну співпрацю”. РФ прокоментувала перемогу Зеленського

 

Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявляє про наявність шансів на поліпшення відносин між Росією й Україною з обранням Володимира Зеленського українським президентом.

Про це в понеділок, 22 квітня, написав Медведєв у Facebook.

Водночас він прогнозує, що Володимир Зеленський дотримуватиметься «риторики, яку обрав у передвиборній кампанії».

«У мене немає сумнівів: новий керівник держави стосовно Росії дотримуватиметься риторики, яку він використовував під час передвиборної кампанії. Повторювати відомі ідеологічні формули, орієнтовані на різні групи населення. Не маю жодних ілюзій із цього приводу. Водночас шанси на поліпшення взаємодії з нашою країною все ж є. Що потрібно для цього? Чесність. І ще потрібен прагматичний і відповідальний підхід», – написав Медведєв.

“Головне, що слід побажати новому українському керівництву, – розсудливості. І, звичайно, розуміння глибинної цінності відносин народів наших країн, які повинні бути вище політичної кон’юнктури. Тільки на такій основі можна відроджувати вбиту економічну співпрацю. А значить – вирішувати важкі соціальні проблеми, які настільки гостро стоять сьогодні для мільйонів українців”, – додав прем’єр-міністр РФ.

Водночас, у Кремлі заявили, що вважають передчасними вітання президента Росії Володимира Путіна Володимиру Зеленському, який лідирує на виборах президента України.

Крім того, заявив речник Путіна Дмитро Пєсков, наразі зарано говорити про можливість співпраці з Зеленським.

Росія поважає вибір, зроблений громадянами України, проте заявляє про проблеми з «легітимністю цього процесу», додав Пєсков.

«Легітимність цих виборів у цілому була поставлена під сумнів, коли не було надано можливості голосувати трьом мільйонам громадян України, які проживають у Росії», – цитує Пєскова російська державна агенція новин ТАСС.

Як інформувала “Новинарня“, у РФ відреагували на результати виборів президента України.

Читайте також:
У Зеленського несподівано відмовилися від виконання головних передвиборчих обіцянок

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна