Трамп привітав Зеленського і підтвердив готовність підтримувати реформи в Україні

 

Президент США Дональд Трамп у розмові з переможцем президентських виборів в Україні Володимиром Зеленським підтвердив готовність Вашингтона надалі підтримувати реформи та зміцнення демократії в Україні.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому, поширеному за результатами спілкування Трампа із Зеленським в неділю, 21 квітня, повідомляє “Укрінформ”.

“Президент Дональд Трамп поспілкувався сьогодні з обраним президентом Володимиром Зеленським та привітав його з перемогою на виборах в Україні 21 квітня”, —  зазначається в повідомленні.

Глава Білого дому назвав вибори важливою віхою в історії України й відзначив, що вони пройшли в мирний і демократичний спосіб.

Трамп підтвердив підтримку Сполученими Штатами суверенітету й територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, підкреслили в Білому домі. Крім того, президент США висловив готовність працювати з обраним президентом і українським народом в напрямку “реалізації реформ, необхідних для зміцнення демократії, збільшення процвітання та викорінення корупції в країні”.

Нагадаємо, 21 квітня пройшов другий тур виборів президента України. За даними Національного екзит-полу, лідером президентських перегонів є Володимир Зеленський, який набирає 73% голосів, у Петра Порошенка — 25,5%.

Явка виборців становила 62,07%.

Читайте також:
Ці вибори не об’єднали Україну – соціолог

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна