Меркель визнала результати Мінського процесу “незадовільними”

 

Канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент України Петро Порошенко підтримали оголошення нового перемир’я на Донбасі з нагоди Великодня.

Про це за результатами переговорів із Меркель у Берліні сьогодні, 12 квітня, повідомив глава Української держави, інформує Радіо Свобода.

«Ми підтримали великоднє припинення вогню, яке має набрати чинності 18 квітня в разі його забезпечення Російською Федерацією», – вказав Порошенко.

Меркель у своєму зверненні до преси наголосила, що «до сьогоднішнього дня нам не вдалося встановити сталий режим припинення вогню» на Донбасі. Водночас вона зауважила, що «інтенсивність вогню стала меншою».

«Результати Мінського процесу не є задовільними, але це єдиний шлях, який може принести користь», – відзначила канцлер Німеччини.

На Донбасі від 8 березня діє новий режим тиші, про який домовилися на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську. Цього разу, як і раніше, перемир’я не дотримується і порушувалося відразу в перші години після проголошення.

Як повідомляла “Новинарня“, 12 квітня президент України Петро Порошенко відвідав Німеччину з робочим візитом.

Перед зустріччю з Меркель він обговорив безпекову ситуацію на Донбасі з представниками німецької партії “Союз90/Зелені”.

З Німеччини Порошенко вирушить до Франції, де в нього запланована зустріч з президентом Емманюелем Макроном.

Читайте також:
У Мінську домовились про Великоднє перемир’я на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна