Порошенко обговорив із німецькими парламентаріями безпекову ситуацію на Донбасі

 

Президент Петро Порошенко обговорив з представниками німецької партії “Союз90/Зелені” безпекову ситуацію на Донбасі.

Як повідомляється на сайті Глави держави у п’ятницю, 12 квітня, зустріч відбулася у рамках робочого візиту до Німеччини президента України.

“Також обговорили безпекову ситуацію на Донбасі та відзначили важливість реалізації ініціативи Президента України з розгортання миротворчої операції ООН на території окремих районів Донецької та Луганської областей”, — йдеться у повідомленні.

Крім того, повідомляється, що Глава держави подякував за особливу увагу представникам партії до ситуації в Приазов’ї. Мова йшла й про важливість реалізації інфраструктурних та соціальних проектів з розвитку регіону, насамперед, у контексті протидії блокаді Росією Керченської протоки та Азовського моря.

На зустрічі наголосили на посиленні тиску на російську сторону задля забезпечення свободи судноплавства в регіоні. Окрему увагу було приділено питанню негайного та безумовного звільнення українських моряків та політичних в’язнів, які незаконно утримуються Росією.

Німецькі парламентарії привітали зміни, які відбулися в Україні за останні 5 років, зокрема запуск Антикорупційного суду.

Глава держави запросив німецьких депутатів здійснити візит в Україну.

Як повідомлялося, 12 квітня у президента Петра Порошенка заплановано візити до Німеччини та Франції для зустрічі з керівництвом цих держав.

Читайте також:
Зеленський і Порошенко в один день зустрінуться з Макроном, – штаб

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна