У Мінську домовились про Великоднє перемир’я на Донбасі

 

У Мінську Тристороння контактна група по Донбасу заявила про необхідність оголошення великоднього перемир’я.

Про це заявив спецпредставник ОБСЄ в ТКГ по ситуації на Донбасі Мартін Сайдікповідомляє “Белта”.

Обговорення загальної ситуації з безпекою і підготовка до оголошення перемир’я з нагоди великодніх свят склали основу на засіданні робочої групи з безпеки, йдеться у повідомленні.

“У підсумку ТКГ зійшлася в думці про необхідність оголошення перемир’я і домовилася провести додаткову відеоконференцію 18 квітня для його остаточного узгодження. Досвід показує, що для ефективного і довгострокового перемир’я найголовніше – це політична воля сторін. При її наявності це зробити нескладно”, — зазначив Сайдік.

Повідомляється, що підгрупа обговорила додаткові заходи щодо забезпечення безпеки та гуманітарного розмінування. Учасники ж економічної робочої групи висловили занепокоєність ситуацією, яка виникла на початку місяця навколо компанії “Вода Донбасу” у зв’язку з перебоями в електропостачанні.

Сайдік закликав сторони конфлікту забезпечити безпеку і стале функціонування як компанії “Вода Донбасу”, так і всіх інших життєво важливих об’єктів цивільної інфраструктури.

Читайте також:
Росіяни відмовляються від діалогу в Мінську до виборів президента України, – Геращенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна