Росіяни відмовляються від діалогу в Мінську до виборів президента України, – Геращенко

 

Представники Росії на зустрічі підгруп ТКГ у Мінську відмовляються від роботи у тристоронньому форматі з ОБСЄ.

Про це в середу, 10 квітня, повідомила на своїй сторінці у Facebook перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

“В Мінську, де сьогодні проходять засідання ТКГ і чотирьох підгруп, у гуманітарній працюють мої колеги з СБУ і МінТОТ. Тільки що отримала інформацію з Мінська від колег – російська сторона під надуманими приводами зірвала засідання гуманітарної та економічної підгруп. Представники РФ відмовляються від роботи в тристоронньому форматі з ОБСЄ, шантажують Україну вимогою “прямого діалогу з ОРДЛО” й чекають результатів виборів в Україні, захоплено ловлячи сигнали опонентів президента Порошенка про “автономії”, поїздки “майбутнього нового президента” в окуповані РФ Донецьк і Луганськ та іншу прокремлівську маячню. Запахло реваншем”, – написала вона.

Геращенко також повідомила, що представники РФ укотре відмовились обговорювати питання звільнення заручників і політв‘язнів до виборів президента України.

Читайте також:
“ДНР/ЛНР” попередньо погодилися на автономію в Україні, – Медведчук

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна