Лещенко радить Зеленському поїхати в ОРДЛО і будувати “нову гуманітарну політику”

 

Народний депутат Сергій Лещенко, який є членом команди кандидата в президенти Володимира Зеленського, вважає, що президент Зеленський міг би відвідати ОРДЛО та вибудувати нову гуманітарну політику для окупованих територій – напротивагу політиці конфронтації від Порошенка.

Як передає “Новинарня“, про це Лещенко заявив в інтерв’ю російській “Новой газете”.

Відповідаючи на запитання, “які можливі зміни в політиці по Донбасу і Криму після виборів?”, Лещенко визнав: “На жаль, поки Путін при владі в Росії, простір для змін буде незначний”.

Водночас нардеп зазначив: “Інша справа, що зміна влади в будь-якому випадку створить очікування у народу. Навряд чи нам вдасться домогтися виведення російських сил з території України, але новий лідер може інакше вибудувати гуманітарну політику на окупованих територіях”. 

“Там у людей параноїдальні страхи щодо України. Моя дружина має там родичів, і я бачу, наскільки великий там вплив російської пропаганди. А українська влада часто при Порошенкові ці страхи лише посилювала. Тому новий президент повинен, навпаки, почати діалог з громадянами, що живуть там. Зміна влади може спричинити розрядку у відносинах між людьми на окупованих територіях і народом на підконтрольній Києву території”, – вважає Сергій Лещенко.

“Ну й, звичайно, є місце і для здорового авантюризму. Ось я зараз спонтанно подумав, сидячи тут за столом, що наступний президент на хвилі популярності міг би відвідати окуповані території. Ось це був би хід, це був би сигнал!” – заявив Лещенко, який де-факто є радником Зеленського.

При цьому він каже, що “нові лідери перебуватимуть у рамках запиту суспільства, а воно позицію не змінить: українськими землями ми не розкидаємося”.

Говорячи про популярність Зеленського, Сергій Лещенко зазначив, що “в цього феномена чотири батька. Це Порошенко, з яким пов’язані нереалізовані надії країни. Це Вакарчук, який не пішов на вибори і не забрав голоси. Це сам Зеленський, стовідсотково впізнавана особистість. Як герой «95-го кварталу» він висміює політиків, а як герой серіалу «Слуга народу» уособлює очікування з приводу того, як повинен вести себе президент. І четвертий – це, звичайно, Коломойський, який допомагає йому медійно”.

Як інформувала “Новинарня“, представниця України в ТКГ Ірина Геращенко констатувала, що в постановочному інтерв’ю наICTV Зеленський повторив путінський сценарій щодо миротворців для Донбасу.

Читайте також:
“Яструби” і “ватники” виборів-2019:
аналізуємо безпекову частину програм кандидатів у президенти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна