Лещенко і Данилюк зустрілися з Волкером як представники “команди Зеленського”. ФОТО

оновлено

Нардеп Сергій Лещенко, екс-член НАЗК Руслан Рябошапка та колишній міністр фінансів Олександр Данилюк разом із кандидатом у президенти Володимиром Зеленським взяли участь у переговорах зі спецпредставником Держдепу США Куртом Волкером як члени “команди Зеленського”.

Це випливає із повідомлення ФБ-сторінки “Команда Зеленського” та фоторепортажу на цій сторінці.

“Учора (26 лютого) зустрічалися зі спеціальним представником Держдепартаменту США по Україні — Куртом Волкером.
Курт — блискучий дипломат і друг України. Зустріч була важливою і змістовною. Був радий знову бачити пані посла Марію Йованович, з якою ми вже неодноразово зустрічалися. Досягли повного взаєморозуміння з усіх питань. Все буде Україна!” – ідеться в дописі від імені Зеленського.

На долучених фото видно, що з одного боку столу переговорів сидять зокрема дипломати США – Курт Волкер і Марі Йованович, а з іншого – шоумен Зеленський, Рябошапка. На інших світлинах зі сторони Зеленського – також Лещенко і Данилюк.

СММник “Зе-команди” щодо статусу Лещенка зазначив у коментарях, що “Сергей это эксперт с которым встречается Владимир”.

ОНОВЛЕНО. На уточнююче запитання “Новинарні” Сергій Лещенко відповів: “Так і є, як експерт. В штабі я не працюю, не член партіі, але по питаннях, які я розумію, даю пораду або експертну думку”.

“Чому саме команді Зеленського? Тому що це їхня ініціатива, там є запит на таку експертну підтримку, і вони готові слухати”, – сказав Лещенко.

“Зеленський через місяць може стати президентом і потрапити в обставини, розуміння яких потребує експертної підтримки. Для того, щоб не було олігархічного впливу на нього, він і має бачити альтернативний порядок денний, альтернативні знання”, – пояснив колишній журналіст мотиви своєї допомоги Зеленському, якого називають ставлеником олігарха Коломойського.

Реагуючи на припущення, що через допомогу команді Зеленського він шукає спосіб залишитися у владі чи ВР після виборів, Сергій Лещенко зазначив: “Команда Зе в процесі формування. Є продюсери та рекламісти, сценаристи та дизайнери. Людей з експертизою з радістю слухають та дослухаються”.

Як відомо, наприкінці січня команда шоумена Володимира Зеленського, який балотується в президенти України та має найвищий рейтинг, заявила про наміри розробити “антикорупційну дорожню карту” з представниками громадськості та антикорупційними активістами. 28 січня “Зе-команда” зустрілася для консультацій з цього приводу з “антикорупціонерами”, серед яких, зокрема, були голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін, народний депутат Сергій Лещенко та екс-член Національного агентства з питань запобігання корупції Руслан Рябошапка.




Зараз Зеленського активно підтримують колишні члени команди “Руху нових сил” Михеїла Саакашвілі, зокрема Ліза Богуцька. Раніше в опозиційних виступах цієї команди брав участь депутат Сергій Лещенко.

 

Цього тижня Курт Волкер перебуває з візитом в Україні, він проводить переговори з керівництвом держави та провідними політиками. Зокрема, з Петром Порошенком він зустрівся в Одесі на американському есмінці “Дональд Кук”. 

Читайте також:
Нові рейтинги: Зеленський утримує лідерство скрізь, крім Заходу

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна