“ДНР/ЛНР” попередньо погодилися на автономію в Україні, – Медведчук

 

Сепаратистські утворення “ДНР” і “ЛНР” нібито попередньо погодилися на автономію у складі України відповідно до плану Медведчука.

Це випливає із заяви голови політради партії “Опозиційна платформа — За життя” Віктора Медведчука в ефірі контрольованого ним каналу “112 Україна”.

“Я впевнений, що якщо ми реалізуємо можливості миру на Донбасі і припинимо бойові дії, в тому числі і нашим планом-концепцією, на який уже дали попередню згоду Донецьк, Луганськ і Москва, передбачені вільна економічна зона на цих неконтрольованих сьогодні територіях і питання, пов’язані з фінансовою, економічною та бізнес-діяльністю на цих територіях, і при цьому, якщо це буде поєднуватися – а я впевнений, що це буде – з міжнародною європейською допомогою, за допомогою тієї ж Російської Федерації, про що неодноразово публічно стверджувалося, то, безумовно, ми зможемо через кілька років вийти з ситуації кризи на цих територіях”, – сказав Медведчук, який є кумом Путіна і провідником його політики в Україні.

Як відомо, у січні 2019 року він укотре заявив про необхідність створення “автономного регіону Донбас” із закріпленням цього статусу у Конституції України.

Читайте також:
Лещенко радить Зеленському поїхати в ОРДЛО і будувати “нову гуманітарну політику”

Прямий діалог і автономія: Медведчук озвучив план “повернення Донбасу”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна