Порошенко прокоментував ідею Зеленського “просто припинити стріляти”

 

Президент Петро Порошенко перед тестуванням на НСК “Олімпійський” 10 квітня прокоментував журналістам ідею свого опонента на виборах Володимира Зеленського щодо завершення бойових дій на Донбасі.

В інтерв’ю іноземним ЗМІ Володимир Зеленський заявив, що перш за все “треба припинити стріляти”.

“Може, пан Зеленський просто не дуже обізнаний в цьому. Але я, як президент і як верховний головнокомандувач, санкціонував вже 19 разів режим припинення вогню. І на сьогоднішній день Збройні сили України знаходяться саме в такому режимі“, – сказав Порошенко, якого цитує “Радіо Свобода”.

“Але існують абсолютно чіткі директиви, як мають діяти військовослужбовці ЗСУ, коли на них здійснюється напад, в тому числі з застосуванням зброї важкої, яка заборонена Мінськими домовленостями… Безумовно наші військовослужбовці мають право відкривати вогонь у відповідь. І залишати наших воїнів без зброї, зі зв’язаними руками… є абсолютно не компетентно, непрофесійно і безвідповідально”, – додав президент.

Читайте також:
“Довести, що кандидат незалежний від наркотиків”: Порошенко повторно пройшов тестування на стадіоні,
Зеленський – відмовився

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна