“Нацкорпус” відмовився підтримувати Кошулинського на президента. Тільки Білецький

 

Партія “Національний корпус” не підтримала рішення інших націоналістичних сил про підтримку голови секретаріату ВО “Свобода” Руслана Кошулинського як єдиного кандидата на виборах президента-2019. Натомість “Нацкорпус” пропонує висунути свого лідера, народного депутата Андрія Білецького.
Про це йдеться в заяві “Нацкорпусу” від 20 листопада.

У партії відзначають, що рішення про підтримку Кошулинського було “прийнято кулуарно, без широкого обговорення та всупереч маніфесту націоналістичних сил”.

“Люди, які поставили свої підписи під «документом», не мають реального авторитету серед мільйонів українських націоналістів”, – наголосили в “Нацкорпусі”, реагуючи на заяву 20 листопада представників ВО “Свобода”, КУНу, ОУН, “Правого сектора” і “С14”.

Як повідомляла “Новинарня“, раніше про намір висунути єдиного кандидата на вибори від націоналістів заявляли партії ВО “Свобода”, “Правий сектор” і “Національний корпус”, які проводили спільні масові акції. Однак від “Нацкорпусу” власну президентську виборчу кампанію де-факто вів його лідер Андрій Білецький, позафракційний народний депутат і екс-командир батальйону “Азов”.

Лідер ВО “Свобода” Олег Тягнибок 14 жовтня заявив про відмову від участі в президентських виборах-2019. Натомість “Свобода” запропонувала Руслана Кошулинського (він колишній заступник голови Верховної Ради (2012-2014 рр.), депутат Львівської облради, голова секретаріату ВО “Свобода”, у 2015 році він служив у ЗСУ за мобілізацією).

Чергові вибори президента України відбудуться 31 березня 2019 року. Старт виборчої кампанії запланований на 31 грудня 2018 року – з цього дня починається реєстрація потенційних кандидатів у ЦВК і передвиборна агітація.

Читайте також:
Голова штабу “Нацкорпусу” Родіон Кудряшов: Те, що ми будуємо – це феномен

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна