Тягнибок не піде на вибори-2019. Імовірний кандидат від правих – Білецький

 

Лідер партії ВО “Свобода” Олег Тягнибок заявив, що не висуватиме свою кандидатуру на посаду президента України на виборах-2019.
Як передає “Новинарня“, про це Тягнибок повідомив на мітингу в парку Шевченка перед маршем на честь 76-ї річниці створення Української повстанської армії.

Тягнибок висловив сподівання, що такий крок допоможе знайти порозуміння в націоналістичному таборі та домовитися про висування єдиного кандидата.

Олег Тягнибок пропонує зробити таким висуванцем колишнього заступника голови Верховної Ради (2012-2014), депутата Львівської облради, голову секретаріату ВО “Свобода” Руслана Кошулинського. У 2015 році він служив у ЗСУ за мобілізацією.

Водночас інші джерела у ВО “Свободі” на умовах анонімності розповіли, що партнери по націоналістичній коаліції – “Національний корпус” – навряд чи підтримають Кошулинського, і від правих на березневі вибори-2019 піде лідер “Нацкорпусу”, колишній командир батальйону “Азов”, народний депутат Андрій Білецький. Наразі він уже фактично веде активну передвиборчу кампанію.

У неділю, 14 жовтня, у Києві відбувається багатотисячний марш за участі членів і прибічників партій ВО “Свобода”, “Національний корпус”, “Правий сектор” та багатьох інших націоналістичних організацій (Братство УПА, “Нацдружини”, “С14″та ін.) на честь 76-ї річниці заснування УПА.

Згадані три партії проводять подібні спільні заходи з 2017 року. Їхні лідери заявили про об’єднання зусиль у березні 2017-го.

Як відомо, під час виборів президента у травні 2014 року Олег Тягнибок набрав лише 1,16% голосів.

Наступні президентські вибори в Україні мають відбутися 31 березня 2019 року.

Читайте також:
Тягнибок став дідом

Голова штабу “Нацкорпусу” Родіон Кудряшов:
Те, що ми будуємо – це феномен

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна