Націоналісти підтримали як кандидата в президенти Руслана Кошулинського

 

Націоналістичні партії ВО “Свобода”, “Правий сектор”, Організація українських націоналістів, Конгрес українських націоналістів, а також організація “С14” заявили про підтримку на виборах голови секретаріату ВО “Свобода” Руслана Кошулинського.
Про це 19 листопада повідомила прес-служба ВО “Свобода”.

“Обговоривши політичну ситуацію, ми – повноважні представники націоналістичних організацій – ухвалили рішення підтримати кандидатуру Руслана Кошулинського на президентських виборах 2019 року. Закликаємо інші національно-патріотичні сили, загалом усіх українців підтримати кандидатуру Руслана Кошулинського на посаду президента України”, – йдеться в заяві за підписом лідерів п’ятьох організацій.

“2019 рік буде визначальним для України: або наша країна утвердиться як Українська Самостійна Соборна Держава, або впаде в провалля реваншу промосковських сил.
Надзвичайно важливими в цьому є президентські та парламентські вибори. На них треба дати вирішальний бій реваншистам, і лише націоналісти є тими, хто здатен зупинити агентуру Кремля”, – сказано у відозві.

Окремо про підтримку Кошулинського заявляв також провідник руху “ДІЯ” Дмитро Ярош.

Раніше про намір висунути єдиного кандидата на вибори від націоналістів заявляли “Свобода”, “Правий сектор” і “Національний корпус”, які проводили спільні масові акції. Однак від “Нацкорпусу” власну президентську виборчу кампанію де-факто веде його лідер Андрій Білецький, позафракційний народний депутат і екс-командир батальйону “Азов”.
Лідер ВО “Свобода” Олег Тягнибок 14 жовтня заявив про відмову від участі в президентських виборах-2019.

Руслан Кошулинський – колишній заступник голови Верховної Ради (2012-2014 рр.), депутат Львівської облради, голова секретаріату ВО “Свобода”. У 2015 році він служив у ЗСУ за мобілізацією.

Чергові вибори президента України відбудуться 31 березня 2019 року. Старт виборчої кампанії запланований на 31 грудня 2018 року – з цього дня починається реєстрація потенційних кандидатів у ЦВК і передвиборна агітація.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна